Teknovation Logo
robot

 
  • Der var kø for at få demonstreret de seneste features med den væsentligt opdaterede Zeiss Prismo 3D-koordinatmålemaskine såvek som ved Zeiss CMM Acceleration Mode for Aerospace Applications, der omfatter optimerede drejebordsløsninger gennem optimering af produkter som VAST Rotary Table Axis (ZVRA) og VAST Rotary Table (ZVR).

10. maj 2023, kl. 18:46 

70 procent hurtigere Prismo

Det skortede ikke på besøgende onsdag på Zeiss-standen ved verdens førende metrologibranchemesse Control  2023 i Stuttgart. Blandt andet var der rift om at opleve den netop lancerede version af virksomhedens flagskibsmodel inden for 3D-koordinatmålemaskiner Zeiss Prismo.


Året Zeiss-stand på Control Fair 2023 var igen onsdag velbesøgt med branchefolk, der kunne opleve et nyt standsetup, hvor de udstillede maskiner og tilhørende udstyr var opdelt i primært to områder målrettet henholdsvis automobil- og medicinalindustrien.

Dette med de seneste muligheder inden for multimålesystemer og NDT såsom CT-skaning, optiske løsninger og GOM Zeiss skanningssystemer med og uden robot.

Som en samlende ø mellem de to lå præsentationsområdet for virksomhedens netop lancerede Prismo 3D-koordinatmålemaskine, der tiltrak sig branchernes opmærksomhed med vækst i taktile højpræscisionsprocesser.

Med 2023-udgaven af Prismo-serien er der foretaget forbedringer, som muliggøre op til 70 procent højere hastigehed i måleprocesser med eksempelvis tilføjelsen af aktiv dæmpning, fremhæver Zeiss.

En af de primære årsager er dog også, at modellen nu kommer med ekstra sikkerhedsfeatures indbygget, hvor sikkerhedslaserskannere sænker maskinens hastighed, så snart opratører kommer for tæt på måleområdet.

Herudover er maskinens energiforbrug blevet optimeret gennem eksempelvis automtisk afkopling af trykluft- og energitilførslen ved nedetid, påpeges det.

Endelig præsenteres de seneste muligheder med software og Zeiss Services, hvor mulighederne for brugervenlig softwarebaseret deling og analyse af data på tværs af måleplatforme kontinuerligt forbedres.

Messen i det sydtyske varer til og med fredag eftermiddag klokken 16, og er relativt let at komme til gennem forskellige forbindelser med diverse transportløsinger.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik