Teknovation Logo
robot

 
  • Renishaw fremhæver en brancheførende batterilevetid på op til fem år ved konventionel brug, og altså muligheden for at kunne anvende dem med elektricitet genereret af kun fire kartofler.

3. februar 2023, kl. 17:22 

Fire kartofler kan køre en Renishaw QR-probe

Driftsstrømmen i Renishaws aktuelle QE-serie af måleprober er så lav, at en enhed kan drives af fire kartofler, fremhæver producenten.


Kartoffelkredsløb er normalt kun i stand til at drive lavstrømsmekanik som eksempelvis Quartz-ur eller LED-pærer.

Ifølge britiske Renishaw er det dog lykkedes metrologispecialisten af rykke grænserne inden for laveffektdesign med den seneste generation af QE-radiotransmissionsprober, så det nu er muligt at drive dem med elektricitet genereret af fire kartofler.

Kartofler indeholder ascorbinsyre, og dette stof kan i samspil med eksempåelvis kobberelektroder og zink resulterer i, at elektroner bevæger sig fra et sted til et andet og fungere som en lavstrøms-elkilde.

Med den aktuelle teknologi, har Renishaw forbedret probernes batterilevetid med op til 400 procent, hvilket giver en samlet batterilevetid på op til fem år ved konventionelt brug, konstateres det.

Renishaw-probeudstyr forhandles i Danmark af Fron-Tech ApS, der er blandt udstillerne på VTM Summit 2023, der holdes i Odense den 25. til 28. april.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik