Teknovation Logo
robot

 
  • ”Kvantecomputeren er på vej, men den er her ikke endnu. Kvantebits er nemlig meget let påvirkelige og holder derfor ikke så længe. Man vurderer, at man skal op på cirka 1 mio. kvantebits, før man har en brugbar kvantecomputer. Rekorden er lige nu omkring 100 kvantebits,” forklarer Jacob Sherson.

10. august 2022, kl. 13:52 

Vil forhindre kvanteboble

Forskere ved Aarhus Universitet vil gøre virksomheder bedre opmærksomme på mulighederne med kvantecomputere i deres forretningsmodel.


Et dansk forskerhold på Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet skal gøre europæiske virksomheder klar til den kommende computer-revolution, fremhæver universitet.

Dette med udsigt til et gigantisk globalt marked, og hvor Europa-Kommissionen afsat godt 7,5 milliarder kroner over ti år for at nå EU’s mål om at være førende inden for kvantecomputere i 2030.

Nærmere bestemt er det første gang danske forskere er med i det koordinerende arbejde bag målsætningen.

Ifølge AAU, så estimeres det, at i kølvandet på udviklingen med kvantecomputere, vil der blive skabt et globalt marked, som i dag estimeres til op mod 8.000 milliarder kroner i 2040, og som vil generere op mod 10 millioner arbejdspladser på verdensplan.

”Den kvanteindustri, der vil opstå i kølvandet, bliver ikke skabt fra den ene dag til den anden. Den vil have været længe undervejs, og er allerede så småt i gang. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne forbereder sig på kvanterevolutionen gennem de rigtige investeringer og uddannelse af den rigtige arbejdskraft, så man er klar, udtaler professor ved Aarhus BSS, Jacob Sherson, og fortsætter:

"Men det skal gøres klogt, så man undgår en overophedning af markedet inden, det overhovedet er kommet, og så man undgår nye it-bobler, som vi tidligere har set."

Et andet aspekt af forberedelserne til den kommende kvanterevolution er uddannelse af virksomhedernes medarbejdere, som Jacob Sherson og hans forskerkolleger skal bidrage til.

”Der vil være mange forskellige faggrupper, der skal kende til kvanteteknik på ét eller andet plan. Derfor er det vigtigt at udvikle et fælles sprog og et framework for, hvilke kompetencer og skills der er brug for,” tilføjer han.

Bevillingen til virksomhedsanalyserne er på 50 millioner kroner, hvoraf AU’s andel er fem millioner kroner.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik