Teknovation Logo
robot

 
  • Midlerne uddeles som støtte til førende og etablerede forskere, som får mulighed for at bedrive banebrydende højrisikoforskning. Professor Jesper Mørk fra DTU Fotonik modtager 2,5 millioner til sit projekt 'Fano Photonics'.

1. april 2019, kl. 07:19 

Seks danske forskere tildelt 112 millioner kroner

Seks af de prestigefyldte europæiske topforskningsbevillinger fra ERC Advanced Grant går i år til danske forskere. Københavns Universitet modtager tre, DTU to og Aarhus Universitet en, og det samlede beløb runder 112 millioner kroner.


Blandt de seks modtagere af ERC Advanced Grant er professor Jesper Mørk fra DTU Fotonik modtager godt 20 millioner kroner til sit projekt 'Fano Photonics', der skal undersøge fysikken og anvendelserne af en ny klasse af fotoniske komponenter baseret på et resonansfænomen kendt som Fano-resonans.

Det fysiske fænomen giver mulighed for at udvikle ultrahurtige og støjsvage nanolasere, optiske transistorer og kvantekomponenter, der arbejder på niveau af en enkelt foton, fremhæves det.

På tværs af Europa modtager i alt 222 topforskere fra 29 lande ERC Advanced Grant-bevillinger for det, der svarer til i alt omkring fire milliarder kroner til deres excellente og banebrydende forskningsprojekter. ERC har i ansøgningsrunden evalueret 2.052 ansøgninger, hvoraf cirka 11 procent har opnået en bevilling.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik