Teknovation Logo
robot

 
  • Der er nedsat en uafhængig dansk rådgivningsgruppe, som i 2019 skal i gang med at udarbejde en ESS-strategi 2.0 for den fortsatte danske indsats. (Foto: ESS)

29. januar 2019, kl. 07:01 

ESS-strategi 2.0 på vej

Danmark forbereder sig på at få størst muligt udbytte af investeringerne i European Spallation Source, ESS, der etableres i svenske Lund, og ventes at stå færdigbygget i 2025. En uafhængig rådgivningsgruppe er nu i gang med at udarbejde en ESS-strategi 2.0 for den fortsatte danske indsats.


Byggeriet af ESS nærmer sig sin afslutning. Første spadestik blev taget 2014, og som tiden går bliver det tydeligere, hvordan at danske aktører kan samarbejde med, og støtte op om ESS.

For at forberede Danmark til, at ESS går i fuld drift i 2025 igangsættes nu arbejdet mod en ESS-strategi 2.0 som opfølgning på den nuværende ESS-strategi. Et initiativ, som også er en del af regeringens udspil til hovedstadsstrategien "Hovedstaden 2030" og nævnt i dette års ESS-handlingsplan.

Forud for strategiopdateringen vil det blive undersøgt, hvordan den nuværende ESS-strategis vision bedst opnås på baggrund af de hidtidige erfaringer fra strategiarbejdet.

ESS-strategi 2.0 skal udarbejdes af den uafhængige ESS-rådgivningsgruppe, der blandt andet består af repræsentanter fra universiteter, dansk erhvervsliv og relevante offentlige myndigheder. Arbejdet med den nye strategi går i gang i 2019.

Indtil nu er det vurderingen, at det går det godt med at indfri den nuværende ESS-strategis mål og milepæle, som ESS-handlingsplanen præsenterer. Der er i det seneste år gennemført flere vigtige indsatser, som danner grundlag for bedre dansk udnyttelse af ESS, understreger Uddannelses- & Forskningsministeriet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik