Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi kan måle magneten i præcis det samme koordinatsystem, som kunden bruger derefter, når du installerer det, så vi hopper over et trin i kæden. Det vi ved, er vi de eneste, der har denne løsning," siger Anton Ahl.

14. december 2018, kl. 07:14 

Højpræcision ved elektromagnetfremstilling

Scanditronix Magnet fremstiller specialiserede elektromagneter med krav om den højeste præcision og sikkerhed. I forbindelse med en særligt krævende ordre til verdens lysstærkeste synkrotronlysanlæg, MaxIV i Lund, valgte firmaet at investere i en Hexagon-koordinatmålemaskine.


Svenske Scanditronix Magnet i Vislanda måtte i forbindelse en ordre til til verdens lysstærkeste synkrotronlysanlæg, MaxIV i Lund i Sverige, droppe den hidtidige målesystem med feltmåleborde, da præcisionen ikke levede op til behovet.

Løsningen blev investeringen i en GLOBAL Performance-målemaskine fra Hexagon Manufacturing Intelligence målemaskine, der byder på en nøjagtighed på nogle my-meter og en målebord, der er stort nok til at holde de to meter lange magneter, fremhæver den svenske metrologigigant.

For at komme i mål med opgaven arbejdede virksomheden desuden tæt sammen med Hexagons ingeniører for at udvikle et måleprogram, der kunne måle strømme og magnetfelter via producentens PC-DMIS-målesoftware.

Det resulterede, ifølge magnetingeniør hos Scanditronix, Anton Ahl, i en helt ny dimension af tilpasning og positionering:

"Nøjagtigheden af positioneringen er på et helt andet niveau nu. I modsætning til det gamle system har vi nu også adgang til den lodrette positionering," siger han.

Virksomheden er i dag en af de største leverandører af elektromagneter til MAX IV i Lund.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik