Teknovation Logo
robot

 
  • Hugh Simons arbejde indledes i januar 2019 og varer de næste fem år. Foto: DTU.

20. august 2018, kl. 14:01 

11 millioner til ung DTU-forsker

Adjunkt på DTU Fysik, Hugh Simons, har netop modtaget en af de prestigefyldte bevillinger til lovende yngre forskere under Det europæiske Forskningsråd, ERC Starting Grants. Pengene vil han benytte til at forbedre udnyttelsen af supermikroskoper. 


Hugh Simons, der er tilknyttet DTU Fysik som Adjunkt, er netop blevet tildelt en bevillinger som lovende ung forskere fra Det Europæiske Forskningsråd, ERC Starting Grants.

Med bevillingen på godt 11 millioner kroner ønsker han i de kommende år at samle et hold omkring sig, der skal udvikle en ny metode til at anvende data fra de kraftige røntgenmikroskoper, synkrotroner, der er under opførsel flere steder i Europa, fremhæver DTU.

Blandt andre gælder det MAX IV i Lund i Sydsverige, når det står færdigt i 2019, og som vil kunne levere skarpere billeder med flere detaljer og en større kontrast, end andre synkrotronkilder i verden.

”De nye stærke synkrotroner har været baggrunden for udviklingen af min idé. Med de nye synkrotroner får vi som forskere mulighed for at se ind i materialer og undersøge deres strukturer på helt andre måder, end vi hidtil har gjort. Jeg vil gå skridtet videre og anvende data fra mikroskopet på en ny måde,” siger Hugh Simons, ifølge DTU, og fortsætter:

”Min metode vil gøre det muligt at undersøge, hvad der sker inde i elektroniske materialer, når de er i funktion. Hvordan det påvirker egenskaberne i materialet, når et batteri eksempelvis oplades, eller når information lagres på en computer."

Over de seneste fem år har han beskæftiget sig med materialeforskning, og her er hans idé langsomt blevet stadig mere konkret. Blandt andet har han været med til at udvikle et nyt mikroskop, et såkaldt Dark Field-mikroskop, til den europæiske synkrotron ESRF i Frankrig, der gør det muligt at betragte bevægelser i materialet nærmest som i en 3D-film.

Dette projekt har givet blod på tanden til at anvende avanceret software til at udnytte data fra mikroskoperne på en ny måde, der vil gøre det muligt eksempelvis at betragte elektrisk aktivitet i et materiale.

”Min vision er, at alle forskere fremover vil blive tilbudt at anvende min metode, når de gennemfører eksperimenter på et af de nye store røntgenmikroskoper, eksempelvis ESRF eller MAX IV. Derudover håber jeg, at min teknik vil få betydning for hele materialeforskningen ved at udvide de områder, det er muligt at undersøge,” siger Hugh Simons. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik