Teknovation Logo
robot

 
  • Man kan sagtens købe sig til de bedste målemaskiner, men ikke de måleteknikere, der skal køre med dem, udtrykker Jørgen Nielsen, der efterlyser en bedre måleteknisk uddannelse.

25. november 2017, kl. 10:19 

Branchefolk bør uddannes bedre

teknovationNr. 17 - 2017   Der mangler en bedre uddannelse for måleteknikere, som aldrig tidligere har mødt så høje krav, som de gør i dag med GPS-målsætning og avancerede målemaskiner, fremhæver MTS-direktør Jørgen Nielsen.


Aldrig har kravene været højere til måleteknikerne i en verden med mere og mere avanceret måleudstyr, og hvor målsætning af emner efter Geometriske Produkt Specifikationer, GPS, er kommet for at blive.

Derfor er det en stor skam, at faget mangler en kvalificeret uddannelse, der kan matche den måleteknikeruddannelse, som blev fjernet for nogle år tilbage, fastslår indehaver af MTS Randers, Jørgen Nielsen, i det aktuelle Teknovation.

Som forhandler af 3D-målemaskiner mærker han ofte, at markedet er udfordret på at fremskaffe kompetente måleteknikere, der er en stærkt efterspurgt mangelvare i industrien. Derfor omskoler virksomhederne egne folk til målerummene eller headhunter måleteknikere fra andre virksomheder i branchen, oplever Jørgen Nielsen:

”Der mangler uddannelse indenfor det måletekniske område på GPS. Men der er ingen, som rigtig er lydhøre for at tage den op. De måleteknikere i branchen, som har den rigtige uddannelse, er alle oppe i årene og en del nærmer sig pensionsalderen,” siger han, og tilføjer:

”Det betyder, at branchen mangler velkvalificerede måleteknikere. Det rammer især virksomhederne, der nu mødes med høje måletekniske krav fra alle sider. Men det er også et problem for os, der forhandler måleudstyr. Vores kunder spørger ofte ind til, hvor de kan få mere viden om GPS-målsætning for at komme i gang med en ny målemaskine.”

Læs hele den spændende artikel i onlineudgaven af Teknovation 17/2017, ved at følge lænken  her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik