Teknovation Logo
robot

 
  • Kim Carneiro modtog prisen Lifetime Achievement Award ved Euspens årlige generalforsamling som i år aholdtes i tyske Hannover.

16. juni 2017, kl. 07:04 

Prestigefyldt pris til Kim Carneiro

Dr. Kim da Costa Carneiro, der i dag er ekstern lektor ved DTU Mekanik og tidligere har været direktør for Danmarks Nationale Metrologiinstitut, DFM, er tildelt prisen Lifetime Achievement Award af European Society for Precision Engineering and Nanotechnology, Espen.


Euspen  der arbejder for at fremme videnskaben og teknologien bag præcisions-, og mikro-ingeniøarbejde og nanoteknologi, med det formål at fremme udbredelsen gennem uddannelse og oplæring, og i øvrigt at facilitere anvendelsen indenfor videnskab og industri, har i år tildelt prisen Lifetime Achievement Award til danske Kim Carneiro. Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med sidste uges generalforsamling i Euspen, som i år løb af stabelen i tyske Hannover.

Prisen uddeles med uregelmæssige mellemrum til videnskabsmænd som gennem deres karriere i særlig høj grad har arbejdet for at fremme foreningens mål, og i år faldt valget altså på Kim Carneiro.

Han har haft en lang og indflydelsesrig karriere indenfor metrologiområdet, og er i dag ansat på DTU. Han har en kandidatgrad i elektroteknologi og fysik og en ph.d. i fysik. Han begyndte som ekstern lektor ved Københavns Universitet, og herefter etablerede han Danmarks Nationale Metrologiinstitut, DFM, en organisation som han var leder af i 23 år.

Kim Carneiro var også en af grundlæggerne af Euspen i 1998 og fungerede som præsident fra 2001 til 2003. Han tilrettelagde og organiserede euspen challenge i Danmark i 2013, og har fungeret som medlem af Euspens videnskabelige komite siden 1998.

Euspen-præsident, dr. Harald Boss udtalte i sin rosende tale om prismodtageren:

”Kim Carneiro har spillet en stor rolle i netværket og samarbejdet indenfor metrologi som en af grundlæggerne af EURAMET og som aktivt medlem af International Committee for Weights & Measures, CIPM, og i øvrigt som rådgiver for den EU-kommissionen. Han er i høj grad en værdig modtager af euspens Lifetime Achievement Award 2017."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik