Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi forestiller os en fremtid, hvor CO2 forvandles fra en skadelig drivhusgas til et uudtømmeligt råmateriale til fremstilling af materialer, som vores samfund har brug for," siger projektleder Line Rold Tousgaard fra Teknologisk Institut. (Foto: Teknologisk Institut)

2. april 2024, kl. 10:18 

UC-DC-projekt skal understøtte fremstilling af bionedbrydelig plast

Partnerskabet UC-DC skal udvikle kemiske processer, som kan omdanne CO2 til bionedbrydelige plastprodukter.


Utilization of Carbon for Decarbonization, UC-DC, er et aktuelt samarbejde mellem industri og forskning vil kunne omdanne indfanget CO2 til bionedbrydelig plast ved hjælp af gasfermentering, hvor bakterier omdanner CO2 til et råmateriale for basiskemikalier, der bruges i blandt andet plastproduktion, oplyser projektleder Line Rold Tousgaard fra Teknologisk Institut:

"Vi forestiller os en fremtid, hvor CO2 forvandles fra en skadelig drivhusgas til et uudtømmeligt råmateriale til fremstilling af materialer, som vores samfund har brug for, i dette tilfælde plast. Desuden vil vi sikre os, at løsningerne er gennemførlige og kan implementeres," siger Line Rold Tousgaard om samarbejdet, som ud over Teknologisk Institut, omfatter Pond, Again, og Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability, DTU Biosustain.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ved at genanvende CO2 opsamlet fra luften eller CO2-udledende virksomheder spiller løsningen udviklet i UC-DC-projektet en vigtig rolle i at skabe kommende forsyningskæder for udnyttelse af CO2, også kaldet CCU.

Som en del af den ambition vil DTU Biosustain regne på, hvordan biobaseret plast fra CO2 påvirker miljø og samfund, hvis produktionen implementeres i stor skala. Det indebærer blandt andet livscyklusvurderinger og markedsanalyser.

"Ved at identificere de potentielle barrierer på tværs af denne nye værdikæde kan vi fokusere på, hvordan vi overvinder dem og demonstrere en farbar vej fra kilde til produkt. Den store styrke ved partnerskabet er, at vi både udvikler og evaluerer løsningerne i løbet af projektet ud fra et samlet syn på hele værdikæden," siger Line Rold Tousgaard.

UC-DC har et budget på 1,4 millioner euro, hvoraf 900.000 euro er finansieret af Innovationsfonden som en del af INNO-CCUS, et af Danmarks fire missionsdrevne innovationspartnerskaber, der skal fremskynde den grønne omstilling.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik