Teknovation Logo
robot

 
  • I forbindelse med forløbet, bliver de studerende bedt om at tage afsæt i en række ”design challenges”, for at blive klogere på de udfordringer, der er i forhold til at øge genbrug, genanvendelse og forbedre design af plast – og hvordan de dermed kan benytte plast på mere bæredygtige måder i fremtiden.

2. december 2022, kl. 15:04 

Designer bæredygtige plastprodukter for fremtiden

Brancheorganisationen Plastindustrien og Det Kongelige Akademi vil i et samarbejde give bud på, hvordan industrien kan designe med og bruge plast mere bæredygtigt i fremtiden.


Hvilke potentiale har plast som materiale, og hvilke konsekvenser har samfundets måde at bruge det på i dag, og kan produkter designes og genanvendes på mere bæredygtige måder?

Det er spørgsmål, som en gruppe studerende ved kandidatprogrammet Strategic Design and Entrepreneurship på Det Kongelige Akademi skal arbejde med i projekter i løbet af efterårssemestret.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Studieforløbet er arrangeret i samarbejde med brancheforeningen Plastindustrien, og tager afsæt i blandt andet plastindustriens publikation ‘Planetary Plastic Pavilion’ (2022).

”Spørgsmål om plast og bæredygtighed er et komplekst emne, der kræver viden og brancheindsigt. Plastindustrien er eksperter på plast og på deres medlemmer, og har en klar position, som vores studerende kan spille bold op af,” siger leder kandidatprogrammet, Camilla Hedegaard Møller, og fortsætter: 

”Vi skal ikke være enige, men vi skal lære af, stille spørgsmål og udfordre hinanden. Derfor er samarbejdet superspændende og værdifuldt.”

Seniorkonsulent for innovation og materialer i Plastindustrien, Rasmus Grusgaard, ser ligeledes spændende perspektiver med samarbejdet:

”Samarbejdet mellem de studerende og plastindustrien er enormt spændende. I vores egen branche kender vi og vores medlemsvirksomheder selvfølgelig alle fordelene ved et let, formbart og stærkt materiale, der bliver brugt i alt fra vindmøllevinger til fjernvarmerør. Vi glæder os meget til at se, hvad en række nytænkende, kreative studerende når frem til, når de eksperimenter med plast. Og så er det jo en fantastisk timing forud for, at vi i Plastindustrien opfører Planetary Plastic Plavilion til den internationale arkitektkongres UIA i København i 2023,” siger han.

Projekterne vil blive præsenteret i begyndelsen af 2023 på Akademiet med mulighed for, at nogle af dem vil blive vist på plastindustriens ”Planetary Plastic Pavilion” på UIA 2023 - World Congres of Architecture i juli 2023 i København.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik