Teknovation Logo
robot

 
  • Rudersdal-borgmester Jens Ive (t.v.) samt formand for miljø- og teknikudvalget i kommunen, Court Møller (t.h.) ved det genindvundne flamingo på det aktuelt indviede Norfors-anlæg.

3. november 2021, kl. 11:06 

Norfors har indviet flamingoanlæg

Nu kan borgere og erhvervsliv også udsortere ren hvid flamingo på Norfors plads i Birkerød.


Norfors har aktuelt indviet endnu et tiltag i den grønne omstilling – et flamingoanlæg på Blokken Genbrugsplads i Birkerød. Her har Norfors installeret en flamingokomprimator med tilhørende materiel såsom container og opbevaringshus.

Flamingoanlægget sikrer, at den rene hvide flamingo, som hidtil er blevet energiudnyttet, nu kan genanvendes. Det er ikke alene godt for miljøet, det er også økonomisk bæredygtigt, fremhævede Rudersdal-borgmester Jens Ive ved indvielsen: 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Det er en ikke ubetydelig gevinst for klimaet, at vi i dag kan genanvende flamingoen,”, sagde Jens Ive. Når flamingo genanvendes, reduceres CO2-emmissionerne for det nye materiale med 40 procent eller mere i forhold til nyfremstillet flamingo.

CO2-emmissionerne fra den hidtidige afbrænding reduceres ifølge ESP-branchen, der er en del af brancheorganisationen Plastindustrien, med 3,3 kilogram CO2 for hvert kilogram flamingo.

Endelig reduceres CO2-emmissionerne også ved transport, da komprimeret flamingo fylder væsentligt mindre end ikke-komprimeret, påpeges det.

Norfors regner med at kunne generere 82 tons ren hvid flamingo på anlægget det første år. Ukomprimeret har 82 tons en massefylde på 4.100 kubikmeter, hvorimod det komprimeret kun fylder 205 kubikmeter. Ren hvid flamingo består af 2 procent polystyren og 98 procent luft. De 2 procent polystyren kan i den rene form genanvendes – næsten – i det uendelige til ny flamingo. 

Det kan desuden genanvendes til eksempelvis havestole, bøjler og blomsterbakker. Ren hvid flamingo er tillige en værdifuld fraktion og den genanvendes og afsættes over hele verden til en stadigt stigende salgspris, fremhæver Norfors, der forventer en samlet besparelse på mellem 100.000 og 150.000 kr. årligt det første år.

Flamingoanlægget bidrager dermed positivt til de fælles ambitioner om en bæredygtig omstilling til et cirkulært samfund, hvor genanvendelse desuden er økonomisk bæredygtig.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik