Teknovation Logo
robot

 
  • Illustration af det cirkulære kredsløb i pilotprojektet.

22. juni 2021, kl. 17:36 

Succes med genbrug af ansigtsmasker

Det tyske Fraunhofer-institut, materialeproducenten SABIC og Procter & Gamble-koncernen er i et pilotprojekt lykkedes med at skabe et kredsløb til genbrug af plastansigtsmasker.


Pilotprojektet demonstrerede således gennemførligheden af et genbrugskredsløb til ansigtsmasker til engangsbrug, som der er anvendt milliarder af i forbindelse med Covid19-pandemien og som udgør en forureningstrussel.

Hidtil har der ikke været en farbar vej til genbrug af maskerne, fremhæver parterne, men med en særlig pyrolyseproces lykkedes det Fraunhoferforskerne at nå målet.

Nærmere bestemt blev den opnåede pyrolyseolie fra ansigsmaskeplastmaterialet, PP, blandet med ny plast (massebalanceprincippet), og kunne derpå benyttes af Procter & Gamble til fremstiling af nye masker af samme model.

Pilotprojektet blev gennemført på syv måneder og overførslen af avanceret genbrugsteknologi til andre former for råvarer og kemiske produkter undersøges nu yderligere af Fraunhofer-forskerne.

De er tilknyttet organisationens Cluster of Excellence Circular Plastics Economy, CCPE, og Institute for Environmental, Safety and Energy Technology, UMSICHT.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media