Teknovation Logo
robot

 
  • Eugen Hehls datter, og tredje generation i spidsen for Arburg, Juliane Hehl, modtog sammen med firmaets Dr.-Ing. E. h. Herbert Kraibühler, æresmedaljen til Eugen Hehl fra VDI.

13. februar 2020, kl. 17:57 

Eugen Hehl hædret for livslang indsats

Arburgs Eugen Hehl har aktuelt modtaget en Richard-Vieweg-Ehrenmedaille. Det er en ærespris, der gives for en livslang indsats i tysk industri. Og det kan man roligt sige om Eugen Hehl, som sammen med sin bror, udviklede Allrounder-konceptet, der stadig er en hjørnesten i Arburgs plastsprøjtestøbemaskiner.


Verein Deutscher Ingenieure, VDI, har tildelt Arburgs godt 90-åirge seniordirektør  Eugen Hehl Richard-Vieweg-Ehrenmedaille ausgezeichnet. Overrækkelsen skete ved VDI-Jahrestagung i Baden-Baden forleden, og på vegne af sin far, var det Eugen Hehls datter, og nuværende bestyrelsesformand i Arburg, Juliane Hehl, som modtog hæderen, iøvrigt sammen med firmaets Dr.-Ing. E. h. Herbert Kraibühler, som ligeledes var med ved VDI-arrangemenet.

Prisen gives til Eugen Hehl for hans livslange indsats i familievirksomheden, der oprindeligt blev etableret af hans far, og fremstillede blitzlys. Skiftet fra glaspærer til plastpærer i blitz tilbage i 1960´erne førte til udviklingen af den første plastsprøjtemaskine, med det særlige knækled, der stadig kendetegner Arburgs Allrounder-maskiner. Sammen med sin bror, nu afdøde Karl Hehl, overtog Eugen Hehl derfor virksomhedens ledelse, og indledte maskinproduktionen, der hurtigt blev virksomhedens eneste indsatsområde op igennem de seneste tæt ved 60 år.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I dag er det tredje generation, der leder foretagendet fra sydtyske Lossburg, og sammen med kapaciteter, der er knytteet til direktion og bestyrelse fortsætter den udvikling, som brødrene Hehl indledte. 

I takt med Arburgs ekspansion har de altid prioriteret det omgivende samfund. Den store fabriksudvidelse tilbage i 1980 ´erne omfattede blandt andet opsamling af regnvand, der anvendes som køling i produktionen. Og da man omkring 2000 atter udvidede, blev der boret godt 60 meter ned i jorden, sådan at hele fabrikken i dag opvarmes med jordvarme og recirkulation på det enorme område.

VDI-formand, Dipl.-Ing. Kurt Gebert benyttede tildelingen af hæderen til også at takke Eugen Hehl og det øvrige Arburg-team for deres høje prioritet af bæredygtighed samt øvrigt samfundsansvar, der også betyder, at stort set alt i maskinerne er fremstillet på virksomheden, under ligeledes forsvarlige produktionsvilkår.

Med ved overrækkelsen havde Eugen Hehl også bedt om, at hans mangeårige nære medudvikler, Dr.-Ing. E. h. Herbert Kraibühler, som tidligere har været teknologidirektør hos Arburg, blev anerkendt, for hans mere end 50-årige indsats side om side med netop Eugen Hehl. En ære, som Herbert Kraibühler glad stillede op til.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik