Teknovation Logo
robot

 
  • Bioplasts muligheder er i fokus henholdsvis 10., 11. og 12. september på tre seminarer i Stockholm, Helsingfors og Oslo.

16. august 2019, kl. 14:16 

Seminar om bioplasts muligheder

Bioplast, det vil sige plastmaterialer, fremstillet af genanvendelige råmaterialer, er et skridt væk fra brugen af fossile materialer. Nordisk Bioplastförening holder 10., 11. og 12. september tre seminarer om bioplast i henholdsvis Stockholm, Helsingfors og Oslo.


Plastmaterialer er nødvendige inden for mange områder - men vi kan gøre meget for at effektivisere produktionen, skabe bedre holdbarhed og ikke mindst bedre genindvinding.

For at reducere anvendelsen af fossile ressourcer ved fremstilling af plast er det bedst at gå ud fra genanvendelige råvarekilder og producere bioplast, et materiale, der er i kraftig udvikling og som kommer til at blive endnu større i fremtiden, mener Hans Friedsam, der er formand for Nordisk Bioplastförening.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Foreningen er p.t. i kraftig udvikling og omfatter i dag cirka tres virksomheder, der fremstiller, forarbejder eller benytter bioplast.

"Plastmaterialerne er for tiden udsat for meget kritik, som oftest ubegundet, og meget af kritikken skyldes simpelthen manglende viden. Samfundet er i højeste grad afhængig af plastmaterialer for at kunne fungere, men vi mener, at bioplast er et bedre alternativ," siger Hans Friedsam.


Sammenlignet med de traditionelle plastmaterialer, er bioplast et ungt materiale, og der er stor mangel på viden. Vi arbejder intensivt med at udbrede viden, og vore seminarier i Stockholm, Helsingfors og Oslo er et eksempel på dette. I begyndelsen af næste år bliver det Københavns tur.

Nordisk Bioplasts turné indledes i Helsingfors den 10, september, den 11. gælder det Stockholm og afslutningen bliver i Oslo den 12. Seminarieprogrammet byder på et hold af vidende og engagerede talere fra vigtige aktører inden for bioplast – både virksomheder, der producerer eller forarbejder, og brugere. På listen over talere er der repræsentanter fra European Bioplastics, BASF, FKuR, Iggesund Paperboard och Stora Enso, TÜV Austria Belgium, Hexpol, Arctic Biomaterials Oy, Greenway Denmark, Novamont, NATY AB og Scanfill. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik