Teknovation Logo
robot

 
  • Engel har som en af de første virksomheder indenfor produktion af sprøjtestøbemaskiner valgt at underskrive ’New Plastics Economy’ i regi af Ellen MacArthur Foundation. Dermed forpligter virksomheden sig til at arbejde aktivt for at fremme cirkulær økonomi, hvilket vil være i fokus på årets K-messe.

15. august 2019, kl. 14:21 

Genanvendelsesløsninger på K 2019

Temaet cirkulær økonomi er med til at danne ramme for dette års K-messe i Düsseldorf , der holdes fra 16. til 23. oktober. Det falder i tråd med det aktuelle Engel-fokus, idet virksomheden på messen vil præsentere en række løsning på firmaets i alt tre stande, lyder det fra den østrigske producent af sprøjtestøbemaskiner.


"Plastindustrien bærer et stort globalt ansvar, som virksomhederne kun kan løfte i fællesskab. K-messen vil give emnet cirkulær økonomi et ekstra boost," udtaler direktør for Engel-koncernen, Stefan Engleder.

På K-messen i Düsseldorf vil den østrigske producent derfor udstille maskiner og teknologier, der åbner op for nye muligheder for genanvendelse og bredere brug af genanvendt plast, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Eksempåelvis udstiller Engel det intelligente hjælpesystem ”iQ Weight Control”, der er en del af virksomhedens Inject 4.0-program. Systemet sikrer en konstant smeltevolumen under indsprøjtning af genbrugsplast og mindsker udsving i de støbte produkters kvalitet. Formålet er at åbne op for bredere anvendelser af det genanvendte materiale, fremhæves det.

Virksomheden udstiller også en forarbejdsningsteknologi, der kan øge andelen af genanvendte materialer i sandwichkomponenter. Fremstillingsmetoden gør det muligt at producere sandwichkomponenter med mere end 50 procent genbrugsplast.

Endvidere fremhæves en proces for fremstilling af tyndvægget emballage i IML (Inmold Labeling). Både emballagen og etiketten produceres af termoplast og glasfiber og har potentiale til at blive genanvendt.

Endelig kan sprøjtestøbemaskine Victory opleves ved EREMA, Plastic Recycling Systems. Hver dag omdanner denne maskintype udtjente fiskenet, som indsamles i Chile af tre amerikanske fabrikker, og ud af anstrengelserne kommer der bl.a. solbriller og skateboards, konstateres det.

"K 2019 vil vise, hvad der allerede er muligt i dag, og hvad virksomhederne inden for plastindustrien arbejder på for at skabe endnu flere materialekredsløb," tilføjer Stefan Engleder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik