Teknovation Logo
robot

 
  • Den grønne omstilling er et helt afgørende pejlemærke for danske plastvirksomheder, og det gennemsyrede også programmet til brancheforenings årsdag Plastdagen 2019, der bliver afholdt torsdag med 350 deltagere.

24. maj 2019, kl. 07:01 

Efter valget skal der skub i plasthandlingsplanen

Miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, understreger vigtigheden af for alvor at sætte skub i realiseringen af plasthandlingsplanen, når folketingsvalget er overstået 5. juni.


Der er behov for at sætte en ambitiøs deadline for ensretning af affaldsindsamlingen i kommunerne, der er en del af plasthandlingsplanen. Det konstaterer miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, ifølge brancheorganisationen.

Medlemmerne af Plastindustrien har nemlig startet en lang række stærke initiativer, der sætter fokus på øget plastgenanvendelsen, skabelse af nye cirkulære forretningsmodeller og forebyggelse af plast i havet.

Men det er simpelthen en stopklods for øget plastgenanvendelse og den cirkulære økonomi, at kommunerne har alt for stor metodefrihed på det her område, understreger hun.

Med de nye takter i plasthandlingsplanen, så bør de indsamlede mængder vokse og være i højere kvalitet, hvilket gør det nemmere og mere attraktivt at genanvende plasten, men desværre er der ikke umiddelbart sat en deadline for, hvornår ensretningen af affaldsindsamlingen skal være en realitet, fremhæver den miljøpolitiske chef.

Et andet centralt tiltag i plasthandlingsplanen omhandler oprettelsen et nyt uafhængigt plastcenter, der eksempelvis skal indsamle og formidle aktuel viden om plast til borgere, virksomheder og politikere.

Endelig skal det kommende Folketing og regeringen forholde sig til, at EU har vedtaget et producentansvar på emballage, der træder i kraft i år 2025.

"I Plastindustrien byder vi tiltaget velkommen, og vi håber, at de danske politikere vil skabe et system, hvor den værdifulde plast, der lander i husholdningsaffaldet, samles ind og genanvendes, så vi får kvalitetsplast ud igen," konstaterer Christina Busk, hvis indlæg oprideligt blev bragt i sin helhed i netavisen Altinget Forsyning.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik