Teknovation Logo
robot

 
  • Direktør for Engel Nordic, Jens Thor Hansen, var godt tilfreds med fremmødet på førstedagen.

10. april 2019, kl. 17:53 

Vellykket førstedag i Solrød

Med over 35 besøgende onsdag og det samme tilmeldt torsdag var det en tilfreds direktør for Engel Nordic, Jens Thor Hansen, der tog imod gæsterne ved Nordic Future Days-arrangementet ved den østrigske producent af sprøjtestøbemaskiners danske hovedsæde i Solrød.


Engels Technology Center i Solrød lagde onsdag de fysiske rammer til den først udgave med af producentens teknologikonference for firmaets nordiske kunder.

Tidligere år har det årlige arrangement været målrettet mest de danske kunder, men onsdag på førstedagen af eventet, der også løber af stablen torsdag, var flere nordiske sprog at høre, og de holdte pålæg blev eksekveret på engelsk. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De fik høre og opleve nogle af industriens fremmest fagfolk med ekspertkompetencer inden for højaktuelle emner som 3D-print, Small Batch Production samr den seneste udvikling inden for assistancesystemer til sprøjtestøbning under betegnelsen Inject 4.0. Dette understregede arrangementets fokus på nogle af de seneste og mest innovative processer til fremstilling af plastemner nu og for fremtiden.

Fra moderselskabet Engel Austria gav Michael Wiesinger en introduktion til den særlige democelle, der var stillet op i anledning af arrangementet, i form af en eMotion 120T servoektrisk søjleløs sprøjtestøbemaskine, der fuldautomatisk byttede indsatse på maskinens formværktøj (der fremsitillede hvert sit emne) ved hjælp af en seks-akset industrirobot. Herudover klarede robotten også håndteringen af emner til en lasermarking/kvalitetssikringsstation og endelig samlingen af de to emner (der blev til en skydelærer) via et særligt værktøj på en vogn med efterfølgende sortering i bakke.

Maskien var naturligt også udstyret med producentens seneste muligheder inden for assistancesystemer til sprøjtestøbning i iQ Products-serien, der ifølge Engel-folkene, sikrer at der 'skydes rigtigt' første gang og dermed muliggør effektiv produktion af små serier, hvilket Jesper Rasmussen fra det danske selskab holdt et grundigt oplæg om.

Efter den indlagte frokostpause med godt til hals og gane samt rig lejlighed til networking og samtale med de på dagen udvalgte udstillere stod fagoplæggene i 3D-printområdets tegn.

Her lagde Regional Director Export North hos den tyske producent af 3D-printere EOS, Jose Greses, ud med at fortælle om de seneste muligheder for at benytte 3D-metalprint til fremstilling af indsatser til sprøjtestøbeforme.

Som sidste mand på tinge kunne Jesper Damvig runde arrangementet af med et oplæg om de seneste trends inden for 3D-plastprintområdet og en kommentar til hypede og kommende teknologier i markedet, hvor han eksempelvis ser meget frem til EOS' LaserProFusion-teknologi.

Endelig omfattede arrangementet i lighed med de hidtidigt afholdte teknologidage i Solrød en udstiling, hvor man ud over Engel, EOS og Damvig kunne møde Englmayer, der viste Hot Runner-systemer, Sick A/S inden for sensorteknologi, T.I.G. som præsenterede MES-software og Verner Vestergaard, der viste NewOmap og Getecha. Disse produkter er nu en del af Engels permanente demoopstilling i Solrød med en Victory 50T-sprøjtestøbemaskine, der blandt andet benyttes til uddannelsesformål.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik