Teknovation Logo
robot

 
  • Genanvendelsessektionens ti medlemmer står for over 90 procent af den danske produktion af genanvendt plast. Den bliver derfor en vigtig medspiller i opgaven med at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark markant, fremhæver Plastindustrien.

3. januar 2019, kl. 11:22 

Genanvendelsessektion i Plastindustrien

Genanvendelsessektionen under Plastindustrien har set dagens lys. Ti danske virksomheder er gået sammen for at sikre bedre faglige og erhvervsmæssige vilkår for plastgenanvendelse i Danmark. 


Ti danske genanvendelsesvirksomheder er nu gået sammen med at danne en medlemssektion under Plastindustrien kaldet Genanvendelsessektionen.

Med i styregruppen for sektionen er Franz Cuculiza, der er administrerende direktør i Nordens største plastgenanvendelsesvirksomhed, Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi har taget initiativ til at oprette en ny sektion, fordi der er et stort behov i det danske samfund for at få en bedre forståelse for, hvordan vi kan udnytte plasten meget bedre - ved genbrug og genanvendelse - end vi gør i dag. En så stor opgave kan et enkelt firma ikke løfte alene, og derfor var det naturligt at gå sammen i regi af Plastindustrien. Nu kan vi som branche dele ud af vores erfaring og viden til de andre dele af værdikæden, som ønsker at være med til at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark," siger Franz Cuculiza, og fortsætter:

"Genanvendelsessektionens primære funktioner bliver at medvirke til, at plastaffald i langt højere grad bliver behandlet som en værdifuld råvare og ikke ’bare’ som affald. Plastens unikke egenskaber gør materialet meget egnet til genanvendelse, og det budskab skal vi have ud til specifikke brancher med etstort plastforbrug. Helt konkret vil vi hjælpe disse brancher ved blandt andet at lave guidelines i håndtering, sortering og opbevaring af brugt plast, så den brugte plast er bedre egnet til genanvendelse."

Det bliver Plastindustriens miljøpolitiske chef Christina Busk, som skal varetage sekretærfunktionen for Plastindustriens Genanvendelsessektion.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik