Teknovation Logo
robot

 
  • Kunstgræsplæner bliver til nye plastprodukter hos Letbæk Plast i Tistrup ved Varde. Et eksempel på hvordan den grønne omstilling allerede er i fuld gang i den danske plastindustri.

5. december 2018, kl. 14:49 

Plastrindustrien roser udspil

Regeringen får ros fra den danske plastbranche for sin handlingsplan ”Plastik Uden Spild”. Planen indeholder blandt andet krav om ensartet affaldssortering og etableringen af et plastcenter, der kan være samlingspunkt for vidensopbygning og grøn omstilling på plastområdet.


Plkastindustriens direktør Thomas Drustrup er positiv i en umiddelbar kommentar til regerings netop offentliggjorte handlingsplan ”Plastik Uden Spild”. Planen er den første af sin slags i Danmark nogensinde.

"Vi deler fuldt og helt regeringens overordnede ambition om, at mindre plast skal gå til spilde. Vi skal bruge plasten, der hvor den giver værdi, vi skal undgå plast i naturen, styrke den cirkulære økonomi og blive langt bedre til at genbruge og genanvende. I forhold til at nå de mål så sætter den nye plasthandlingsplan en helt rigtig kurs," siger Thomas Drustrup.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi er begejstrede for ideen om et nyt plastcenter, der kan være samlingspunkt for den fremadrettede indsats for grøn omstilling i plastbranchen. Ensartet affaldssortering, initiativer for at forebygge affald i naturen, og det generelle fokus på at opbygge viden om for eksempel bionedbrydelig plast er også rigtig gode ideer, som både vi, NGO’er og flere andre har efterspurgt."

Omkring den ensartede affaldssortering savner Plastindustrien dog en deadline for, hvornår målet skal være nået:

#Vi var i går ude og rose ministeren for den meget klare udmelding om, at vi nu skal sortere plasten ens på tværs af kommunegrænser. Det er nødvendigt for at skabe et effektivt system, der er let at forstå for borgerne, og som kan give vores virksomheder de genanvendte råvarer, vi faktisk lige nu står og mangler.Vi savner dog en konkret deadline for, hvornår målet om standardisering skal være realiseret, så vi sikrer, at det ikke bare er ender som en hensigtserklæring," siger Thomas Drustrup.

Plastindustrien glæder sig over, at der i planen også er et ønske om at kortlægge udviklings- og forretningspotentialet for danske plastvirksomheder, men, man savner at indsatsen bliver endnu mere fokuseret:

#Det er rigtig god idé at få kortlagt vores branches fremtidige udviklings- og forretningspotentialer. Vi havde dog gerne set, at indsatsen blev endnu mere konkret i form af oprettelsen af et decideret vækstpanel med fokus på at skabe optimale rammebetingelser for nye grønne, danske plastjobs," fastslår Thomas Drustrup. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik