Teknovation Logo
robot

 
  • I dag transporterer nemlig.coms kundernes varer i plastikkasser. For at sikre leveringen af varerne er dagligvarerne pakket i gennemsigtige plastikposer, der rummer de enkelte kategorier: tørvarer for sig, grønt og frugt for sig, kølervarer for sig med videre.

27. november 2018, kl. 14:02 

Banebrydende partnerskab skal sikre genanvendelse af plastposer

Stena Recycling og nemlig.com har indledt et nyt og, ifølge brancheorganisationen Plastindustrien, banebrydende samarbejde på plastområdet med genanvendelse af millioner af danske plastikposer.


Onlinesupermarked for dagligvarehandel og ekspertfirmaet inden for affaldshåndtering Stena Recycling har  skabt et partnerskabsbaseret udviklingssamarbejde, investeret i sorteringssystemer, uddannelse af medarbejdere og udviklet ny teknologi, der sikrer at millioner af nemlig.coms plastposer fremover genanvendes, fremhæver brancheorganisationen Plastindustrien.

"Vi kan se at vores kunder reagerer positivt på muligheden for at returnere vores klare plastikposer. Som privat ansvarlig virksomhed har vi en forpligtelse til at udvikle og fremme løsninger, der sikrer at plastik fremover kan genanvendes og indgår i en cirkulær økonomi, siger kommerciel direktør i nemlig.com, Mikkel Pilemand.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Når nemlig.coms ansatte har håndteret affald, tager Stena Recyclings over i resten af værdikæden. I årtier har Stena Recyclings eksperter udviklet løsninger, der skulle håndtere nye udfordringer.

I løbet af de seneste fem år har virksomheden investeret omkring én milliard kroner i et stort teknologisk anlæg i Halmstad på den svenske vestkyst, som også kan håndtere plast. Det nye anlæg forædler materialer til nye ressourcer.

Stena Recycling får det yderligere finsorteret, behandlet, og renset så de forskellige plasttyper på anlægget i Halmstad slutteligt kan omsmeltes til plastik pellets, der derpå atter kan indgå i produktionen af næste generation af plastposer og andre plastprodukter.

"Ved at vi håndterer det korrekt, systematisk og forsvarligt, sikrer vi, at den klare plast bliver en værdifuld ressource, der indgår i kredsløbet. Men det kræver et tæt partnerskab at skabe resultater, der både kommer forbrugere, miljøet og virksomhederne til gavn," udtaler produktchef Søren Keller, Stena Recycling, ifølge Plastindustrien.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik