Teknovation Logo
robot

 
  • Operation Clean Sweep er et miljøprogram målrettet plastbranchen, der skal forebygge, at plastpellets fra produktionen ender i havet/naturen eksempelvis gennem afløb eller uheld i forbindelse med transport af råvarer.

6. november 2018, kl. 14:28 

Tag ansvar for pelletsfund

En netop offentliggjort stikprøve viser fund af plastpellets i naturen omkring seks danske plastvirksomheder, skriver Plastindustrien. Brancheorganisationen mener, der skal ses på resultaterne med stor alvor.


I forbindelse med en stikprøveundersøgelse foretaget af NGO’erne Plastic Change og Fauna & Flora International er der foretaget fund af pellets i nærheden af seks danske plastvirksomheder.

Det konstaterer brancheorganisationen Plastindustrien, der ser med stor alvor på resultaterne:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Plast har intet at gøre i naturen, og vi har som industri helt ubetinget et ekstra ansvar for at undgå, at det sker. Er der problemer, skal de løses,” siger direktør for Plastindustrien, Thomas Drustrup, og fortsætter:

"Netop for at forebygge spild af råvarer fra vores virksomheder, har vi lanceret miljøprogrammet Operation Clean Sweep i Danmark. Vi har på vegne af branchen sat nogle ambitiøse mål for implementering af miljøprogrammet og afsat en hel del interne ressourcer for både at udbrede og udvikle det. Vi er med andre ord i gang, men helt opmærksomme på, at vi ikke er i mål endnu."

Brancheorganisationen vil nu nærstudere stikprøveundersøgelsen og gå i dybden med resultaterne, som blev offentliggjort tirsdag morgen.

"Vi vil dernæst gå i dialog med de relevante virksomheder og myndigheder om problemets omfang, og om hvordan vi kommer det til livs. For der skal ikke være tvivl: Er der problemer, skal de løses. Ligger der plast og pellets i naturen, så skal vi i lighed med alle andre rydde op efter os selv," konstaterer Thomas Drustrup.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik