Teknovation Logo
robot

 
  • 17. til 21. oktober går det for 25. gang løs med Fakuma-messen i sydtyske Friedrichshafen. Her kan man møde alle betydende producenter inden for plastsprøjtestøbning, anført af Engel, Arburg, Battenfeld og Netstal med flere.

4. oktober 2018, kl. 14:31 

Fakuma kalder for 26. gang

teknovationNr. 13 - 2018   Den 16. til 20. oktober gælder det for 26. Gang Fakuma-messen i sydtyske Friedrichshafen tæt ved Bodensee og grænserne til Østrig og Schweiz. Her er det først og fremmest plastsprøjtestøbning, der er i fokus.


De europæiske sprøjtestøbemaskinfabrikanter har igennem nu næsten 40 år gange støttet markant op bag Fakuma-messerne, der holdes i sydtyske Friedrichshafen i de årstal, hvor der ikke er K-messe, som kører hvert tredje år i Düsseldorf.

Hvor K-konceptet er både plast og gummi, og således i vid udstrækning også ekstrudering, så er Fakuma kendetegnet ved, at her er plastsprøjtestøbning det primære. Godt 75 procent af udstillingsarealet optages derfor også af sprøjtestøbemaskinfabrikanterne, anført af de meste kendte fabrikanter, der alle er på plads også i år.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Løsninger til stadig mere effektiv ledelse og styring af produktionen, såvel som stadig mere energieffektive maskinløsninger, der samtidig kombinerer det bedste fra de fuldelektriske maskiner med det bedste fra de mere traditionelle fuldhydrauliske ventes også i år at dominere i hallerne i sydtyske Friedrichshafen, når der bydes inden for til Fakuma 2018.

Elektriske drev frem for hydrauliske giver brugeren et markant lavere energiforbrug, og oven i købet slipper man så også for den ”larm”, der ofte er ved en hydraulisk sprøjtestøbemaskine – tidligere kaldte forhandlerne det bare for en ”charmerende lyd”.

De hybride maskiner gør op med vanetænkningen, og gavner ikke bare brugerens økonomi, men i høj grad også CO2-udslippet, der samtidig mindskes betydeligt. Og for producenter overalt i verden er det vigtigt at være stadig mere miljøbevidste i fremstillingen, så argumenterne vejer tungt, og fremhæves fra alle producenterne.

Læs meget mere i Plastteknologi-specialtemaet i den aktuelle udgave, der kan ses i online-udgaven ved at følge lænken her

BEMÆRK: Vores serverleverandør er lige nu under et DDOS angreb - det kan skabe problemer med at tilgå bladet online. Der arbejdes på at finde en løsning. Vi beklager!


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik