Teknovation Logo
robot

 
  • Laura Lindahl (t.v.), MF’er og spidskandidat for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds, besøgte forleden Ingemann Components i Bjæverskov, hvor virksomhedens medgrundlægger og indehaver Niels Ingemann Møller (t.h.) fortalte om virksomhedens processer med at bearbejde plast til brug i belysningsindustrien.

20. september 2018, kl. 12:49 

MF´er hørte om ansøgermangel i Bjæverskov

Ingemann Components i Bjæverskov åbnede forleden dørene for folketingsmedlemmet Laura Lindahl (LA). I øjeblikket har plastvirksomheden svært ved at rekruttere nye medarbejdere til produktionen, og det er en udfordring, som Laura Lindahl vil gøre endnu mere for at bringe op på Christiansborg. 


Laura Lindahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance, har aktuelt besøgt virksomheden Ingemann Components, der har hovedkvarter i Bjæverskov. Formålet med besøget var blandt andet at høre om, hvordan det fra politisk side er muligt at forbedre de rammebetingelser, der påvirker hverdagen hos danske produktionsvirksomheder. 

Ingemann Components, der er underleverandør til belysningsindustrien i Norden og Baltikum, arbejder især med at levere produkter og løsninger, rådgivning, test- og lysmålinger, assistance samt fleksibel produktion og service. I Danmark beskæftiger virksomheden 30 medarbejdere, men det kniber desværre med at få den fornødne arbejdskraft til at kunne vokse yderligere. Dorthe Johanne Hillerup Vedsted, produktionschef i Ingemann Components, fortæller:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Vi har ubesatte stillinger i produktionen, som ikke kan besættes pga. mangel på kvalificerede ansøgere. Det er en stor udfordring for os at skaffe kandidater, som ønsker at udføre rutineprægede arbejdsopgaver eller have skæve arbejdstider," siger hun, og forklarer uddybende:

"Samtidig har vi kontakt til flere højt kvalificerede, og ikke mindst motiverede personer, som gerne vil arbejde for os, men som ikke kan få permanent opholdstilladelse. Den type medarbejdere vi søger, kan vi ikke lønne over beløbsgrænsen, og deres uddannelse står ikke på positivlisten. Det ville bidrage positivt til vores muligheder for vækst, hvis vi frit kunne ansætte de medarbejdere, som vi ønsker at samarbejde med."

Hos Liberal Alliances Laura Lindahl er der forståelse for den frustrerende situation:

"En af de største udfordringer i vores samfund er, at vores virksomheder ikke kan skaffe den fornødne arbejdskraft. Det giver ingen mening. Et erhvervsliv i vækst er en forudsætning for et stærkt velfærdssamfund, hvor vi har råd til at prioritere flere pædagoger, sosu’er og den bedste medicin. Derfor er det afgørende, at vi politisk sikrer de bedste rammebetingelser."

Laura Lindahl, der er opstillet som partiets spidskandidat til Folketinget i Sjællands Storkreds, vil derfor arbejde for at finde en politisk løsning, som kan gøre en forskel for Ingemann Components:

"Konkret mener jeg og Liberal Alliance, at vi bør sænke den såkaldte beløbsgrænse, som i flere tilfælde desværre er en barriere for, atufaglærte kan komme hertil for at arbejde. Hvis man har et arbejde og kan forsørge sig selv, så er man velkommen i DK."

Besøget hos Ingemann Components blev afviklet i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien, og her er politisk kommunikationsrådgiver Lars Friis Farsøe glad for, at der en direkte dialog mellem industrien og politikerne:

"Det gør en væsentlig forskel for vores medlemsvirksomheder, når branchen er i direkte dialog med de politiske beslutningstagere. Små 30.000 personer er i dag beskæftiget med plastproduktion i Danmark, og vi ønsker naturligvis, at der bliver skabt endnu flere lokale arbejdspladser. En forudsætning for den udvikling er gode rammebetingelser, og der spiller politikerne på Christiansborg en stor rolle, så det er vigtigt at holde dem opdateret på virksomhedernes aktuelle forhold."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik