Teknovation Logo
robot

 
  • I disse dage arbejder håndværkere på at blive færdige med et nyt genanvendelsesanlæg i Holland, der forventes at stå færdigt i år. Anlægget bliver dermed det første af sin art til at genanvende den brugte EPS, der indeholder HBCDD til ny EPS uden HBCDD. HBCDD blev anvendt til selvslukkende materialer i byggeriet og var blandt andet i Tyskland et lovkrav at anvende i isoleringsmaterialer.

15. januar 2018, kl. 14:19 

Anlæg til genanvendelse af EPS åbner

Anlægget i Holland kan håndtere i omegnen af 3.000 tons EPS-affald årligt og vil være det første af sin art, der kan genanvende brugt EPS, der indeholder HBCDD og producere nyt kvalitets-EPS uden HBCDD, fremhæver den danske brancheorganisation Plastindustrien.


Åbningen sker i forbindelse med at EU-Kommissionen snart offentliggør nye krav for genanvendelse af plast. Og det er en samlet europæisk EPS-branche herunder også de danske EPS-producenter, der etablerer genanvendelsesanlægget i Holland, fremhæver Plastindustrien.

Der er tale om et demonstrationsanlæg, og miljøkonsulent i Plastindustrien, Jakob Clemen, udtrykker begejstring over etableringen:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Det er meget positivt, at branchen etablerer dette anlæg, for der er et behov for at øge genanvendelsen af EPS i EU. Når EPS affaldet samtidig kan genanvendes til en kvalitet, der kan bruges som råvarer til nye EPS produkter, er det helt i tråd med intentionerne om etablering af en cirkulær økonomi," siger han.

Det skal ikke alene håndtere isoleringsmaterialer fra byggeriet, men også forskellige former for emballager. Specielt de emballager, der importeres fra Østen, har vist sig ofte at have HBCDD ofte tilsat.

Dermed kan al EPS tilsat HBCDD sendes til anlægget i Holland og blive genanvendt til nye råvarer, der kan være med til at skabe nye gode produkter af høj kvalitet.

EPS står for ekspanderet polystyren og er en celleplast, der indeholder 98 procent luft. EPS anvendes desuden i byggeriet på grund af materialets gode isoleringsegenskaber og i emballager grundet dets lave vægt. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik