Teknovation Logo
robot

 
  • Direktør Jonne Hellgren fik overrakt prisen på 350.000 kr. af sidste års vinder Klaus Pedersen ved Nordisk Råds prisuddeling i Finlandiahuset i Helsingfors. Fotograf Magnus Froderberg/norden.org

6. november 2017, kl. 13:57 

Nordisk Råds miljøpris til emballageproducent

Virksomheden RePack modtog Nordisk Råds miljøpris for at gøre miljø til en god forretning på en lettilgængelig og innovativ måde.


Den finske virksomhed fik nærmere bestemt prisen for udviklingen af genbrugsemballage og et retursystem til e-handel.

Virksomheden har i samspil med forbrugerne været med til at nedbringe mængden af affald med firmaets innovative transportpose, der er lavet af genanvendte plastikposer og kan genbruges mindst 20 gange.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


75 procent af alle poser bliver afleveret tilbage gennem et retursystemet er konklusionen på baggrund af erfaringer med systemet i praksis, fremhæver bedømmelseskomitéen.

I og med, at det er et markedsdrevet initiativ, vil det kunne bredes ud til mange andre lande og brancher til fordel for miljøet, konstateres det.

E-handel vokser hurtigt i Norden og resten af verden, og man forventer at volumen vil fordobles i løbet af ganske få år.

Denne udvikling har mange konsekvenser for miljøet, ikke mindst et massivt brug af engangsemballage. Mens bedømmelseskomiteen forholder sig kritisk overfor det generelt stigende forbrug, er medlemmerne glad for at se, at virksomheden RePack fra Finland har løst en del af problemet ved at udvikle praktisk genbrugsemballage og retursystem til e-handel, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik