Teknovation Logo
robot

 
  • Plastosedebatten er i øjeblikket præget af myter og usikkerhed, derfor bakker Plastindustrien op om initiativet, fremhæves det.

12. oktober 2017, kl. 13:28 

Fokus på bæreposernes egenskaber

Med en aktuel undersøgelse vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, ifølge brancheorganisationen Plastindustrien, have gjort det klart, om plastbæreposen, stofposen eller en tredje mulighed er det mest miljøvenlige valg i en dansk kontekst.


"Mange har en mening om, hvilken slags pose der er bedst. På det seneste er der også dukket bioplastposer op. Både som forbruger og minister vil jeg gerne have, at det er nemt at vælge den bedste løsning for miljøet. Derfor sætter jeg nu gang i en undersøgelse, der skal skabe klarhed," udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), og fortsætter:

"Vi bruger omkring 460 millioner plastbæreposer om året, bare i Danmark. Hvis det nu viser sig, at stofposer eller noget andet er bedre for miljøet, så kan forbrugerne virkelig gøre en forskel. Men lige nu ved vi det simpelthen ikke."

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med en såkaldt livscyklusvurdering er det DTU, der skal sammenligne miljøbelastningen ved at anvende bæreposer af plast, stof, papir eller bioplast.

Ifølge Plasindustrien, så sælges der omkring 350 millioner plastposer i danske supermarkeder, mens den resterende del udleveres, ofte gratis, i forbindelse med eksempelvis køb af tøj og sko.

For hele befolkningen svarer plastbæreposeforbruget til 182 poser eller 3,6 kilogram plast eller 130 plastikflasker (0,5 liter) pr. husstand. Disse og andre data inddrages i undersøgelsen, der ventes færdig i slutningen af året.

Jakob Lamm Zeuthen fra Dansk Erhverv, der er med i projektet, udtaler:

"Der er stor efterspørgsel på denne undersøgelse blandt vores medlemmer. Forhåbentlig kan vi snart give svar på, hvilke typer bæreposer der er de bedste for miljøet, så vores medlemmer lige fra supermarkeder til tøjbutikker kan tage beslutning om, hvilke typer poser de vil bruge på et oplyst grundlag."

Også Christina Busk fra brancheorganisationen Plastindustrien er med i projektet.

"Det er et rigtig godt initiativ, at der nu bliver gennemført en grundig dansk analyse, da debatten om bæreposer i øjeblikket er præget af myter og stor usikkerhed. Plast er i mange sammenhænge et godt materialevalg, og vi ser frem til at få kastet lys overfor de forskellige slags posers grønne egenskaber," siger hun.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik