Teknovation Logo
robot

 
  • Amada har nu leveret 200 Ventis-AJ-fiberlaserskæremaskiner i Europa.

10. marts 2024, kl. 16:58 

Amada passerer 200 Ventis i Europa

Over 200 Ventis-AJ-fiberlaserskæremaskiner med 4 kiloWatt er nu solgt og leveret i Europa, oplyser japanske Amada, som i dag også har solgt den senest lancerede 6 kiloWatt-udgave af maskinen i mere end 30 eksemplarer.


Siden lanceringen i slutningen af 2019 har Amadas Ventis-AJ 4 kiloWatt-fiberlaser, med producentensLocus Beam Control,  LBC-teknologi, nået 200 leverancer i Europa.

Maskine nummer 200 er leveret ved franske RDS, der er baseret i Vernouillet nær Dreux, og det er virksomhedens første Amada-fiberlaserskærer, som er indkøbt for at erstatte en maskine af andet fabrikat, da man med de fire kiloWatt opnår både præcision og produktivitet, som tilsvarende maskiner med mellem 6 og 8 kiloWatt, oplyser Amada.

På BlechExpo 2023-messen tilbage i okotber lanceredes så også en større, 6 kiloWatt Ventis-AJ-fiberlaserskæremaskine, og siden introduktionen er der indgået aftaler i Europa om leveering af mere end 30 styrk af modellen.

Den seneste maskine er udstyret med AMNC 4ie-styringen. Den er designet specielt til at gøre maskinbetjeningen mere intuitiv og være mindre afhængig af højtuddannede operatører, og den har flere  funktioner. Ansigtsgenkendelse kan automatisk ændre det anvendte sprog til et af de 15, der er gemt på styringen, samtidig med at arbejdsprocesserne reduceres og arbejdseffektiviteten forbedres.

Automatisk nesting på pladerester forbedrer også materialeudnyttelsen, mens Mobile HMI-funktionen gør det muligt at fjernanalysere flere maskindata. Vejledningsvideoer til vedligehold kan også ses på styringen eller overføres til en mobilenhed, så operatører kan udføre opgaver, der kræver, at de bevæger sig rundt på maskinen, fremhæver Amada.

version introducerede to nye teknologier til laserskæring: For det første tillader LBC Flash Cut skæring af små huller uafhængigt af maskinens drivsystem. LBC-enheden skaber den cirkulære bevægelse af strålen, som drastisk øger antallet af huller, der kan skæres pr. sekund. For det andet er Soft Joint-teknologien en helt ny metode tilat holde emner fast i pladen ved at bruge materialespændingen til at klemme emnerne på plads. Dette reducerer ricikoen betydeligt for at emnene vipper og giver en meget mere pålidelig skæring af mindre emner.

Den seneste version introducerer også LBC Flash Cut-skæring af små huller uafhængigt af maskinens drivsystem. LBC-enheden skaber den cirkulære bevægelse af strålen, som drastisk øger antallet af huller, der kan skæres pr. sekund. Dernæst er der føjet Soft Joint-teknologi til,- en helt ny metode til at holde emner fast i pladen ved at bruge materialespændingen til at klemme emnerne på plads. Det reducerer ricikoen betydeligt for at emnene vipper og giver en meget mere pålidelig skæring af mindre emner.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik