Teknovation Logo
robot

 
  • Med det nye materiales specifikke egenskaber i tankerne udviklede PaperShell og AP&T et fuldautomatiseret, fleksibelt og energieffektivt produktionslinjekoncept, der gør det muligt rationelt og effektivt at fremstille komponenter til mange forskellige anvendelsesområder ved hjælp af en og samme linje, fremhæves det.

27. februar 2024, kl. 16:42 

Kompositemner med træ kan erstatte metal

Det svenske startupfirma PaperShell har udviklet og fremstiller nu kompositemner med cellulosefibre, der når en hårdhed og styrke, som kan erstatte andre mere klimabelastende komposit-, plast- og metalemner. Emneproduktionen skal ske på fuldautomatiske anlæg udviklet sammen med ligeledes svenske AP&T.


Sammen med presseproducenten AP&T er det lykkedes for PaperShell at udvikle en produktionslinje, der dramatisk har reduceret energiforbruget og automatiseret produktionen af forskellige emner på samme anlæg, fremhæver parterne.

Virksomhedens råmateriale, der betegnes som 'træmetal', skal for alvor ud over stepperne i år, hvor emneproduktionen forventes at nå skala med kunder, der kan være inden for eksempelvis automobilindustrien, arkitektur, producenter af sportsudstyr, indretning og elektronik.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Emnematerialet er således både hårdt, stærkt, varme- og vandafvisende og har en usædvanlig lav klima- og miljøbelastning.

Råmaterialet kommer på ruller, der skæres til 'blanks'', presses og formes ved en højere temperatur. Ifølge producenten ligger 'magien' i kombinationen af varme, tryk og et bindemiddel.

Alle disse egenskaber gør det til et yderst interessant alternativ til traditionelle kompositter, metal og nogle plastprodukter, og flere produktionslinjer forventes at blive taget i brug i år på firmaets fabrik i Tibro, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik