Teknovation Logo
robot

 
  • Foto (f.v.): Operatør Linton Sebastiampillai, Technical Supporter Jan V. Aarosiin og Head of Operations Steel Solutions Thomas H. Agergaard.

28. februar 2024, kl. 08:28 

Prima Power-kombicenter til IAI

Ib Andresen Industri A/S, IAI, i Langeskov har investeret i det, virksomheden betegner som et topmoderne og energieffektivt stansecenter fra Prima Power, der øger både kapaciteten og kapabiliteten inden for tyndpladebearbejdning.


Der er tale om det kombinerede stanse- og klippecenter Prima Power Shear Brilliance med tillkøb af støjhuse for at optimere arbejdsmiljøet, fremhæver Head of Operations hos Ib Andresen Steel Solutions Thomas H. Agergaard.

Han uddyber, at investeringen flugter med firmaets strategi om løbende at optimere maskinparken med henblik på at forbedre produktiviteten og styrke konkurrenceevnen. Og at det vil komme nuværende såvel som nye kunder til gode med start i februar.

På detaljesiden inkluderer anlægget to borde på begge sider af maskinen, hvilket muliggør løbende drift uden afbrydelser i forbindelse med indsættelse af en pladestak eller fjernelse af færdige emner.

Operatøren kan forberede den næste stak, mens centret fortsætter med at producerer, hvilket resulterer i en markant reduktion af omstillingstiden sammenlignet med virksomhedens hidtidige stansecenter, tilføjer Technical Supporter, Jan V. Aarosiin.

Yderligere forbedringer inkluderer en ekstra klap i bordet, der leder restgitteret ned til en saks, som klipper restgitteret i små stykker og sender dem ud sammen med det øvrige skrot.

Dermed skal maskinen ikke længere stå stille, mens restgitteret fjernes, hvilket forbedrer maskinens oppetid yderligere.

Anlægget byder også på en innovativ tilgang til stanseprocessen ved at implementere et stansningsslag ved hjælp af en servomotor. Den forenklede konstruktion reducerer eksempelvis fejlmuligheder og vedligeholdelsesomkostninger.

Og så opsamles og genbruges den energi, der benyttes til at bremse værktøjsmatricen, hvilket yderligere forbedrer maskinens energieffektivitet.

Virksomhedens hidtidige stansecenter har 20 værktøjsstationer, hvilket et øget med 50 procent i det nye anlæg.

Dette skaber et potentiale for yderligere at påvirke omstillingstiden positivt, da flere stationer gør det muligt samtidigt at have flere værktøjer i til flere produktioner.

Endelig kan værktøjerne fra det gamle stansecenter også anvendes i det nye stansecenter, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik