Teknovation Logo
robot

 
  • De her viste metalpladedesign blev produceret på G15-maskinen med en bearbejdningstid på fra 15 til 90 minutter og varierer i størrelse fra cirka 200 gange 200 millimeter til 910 gange 910 millimeter i en række ståltykkelser fra 0,51 til 1,2 millimeter.

27. september 2022, kl. 14:06 

Desktop Metal lancerer pladeformningsteknologi

Med maskinen Figure G15 er amerikanske Desktop Metal, der hidtil kun har fremstillet 3D-metalprintere, gået ind i markedet for forming af metalemner - uden brug af forme.


Producenten har døbt fremgangsmåden Digital Sheet Forming, DSF, der kan formgive pladeemner uden dyrt værktøj med lange leveringstider i form af matricer, forme eller presseforme.

Verdenspremieren var på årets IMTS-messe i forrige uge i Chicago og betegnes af producenten som verdens første kommerciel platform af sin art til at forme standardplader efter behov direkte fra en digital designfil.   

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


En bred vifte af metaller, såsom stål og aluminium, kan anvendes med teknologien, fremhæves det.

"Efter flere års udvikling er vi glade for at kunne præsentere vores Digital Sheet Forming-teknologi til pladeformningsindustrien," udtaler grundlægger og direktør for Desktop Metal, Ric Fulop:

"Produktion med Figur G15-maskinen er lettilgængelig, fleksibel og omkostningseffektiv, selv ved lave volumener. Producenter inden for automobil-, aerospace- og instrumentindustrien med flere kan nu producere avancerede pladeemner på kortere tid end en time uden en større investering i tid og penge."

Teknologien er baseret på et softwaredrevet keramisk værktøjshoved på en X-/Y-portal, der gradvist former pladeremner lag for lag med op til 900 kilogram pressekraft.

Formningsområdet er på 1.450 gange 1.000 millimeter i X-/Y-akserne og både positive og negative former op til 400 millimeter kan udføres i Z-retningen. Pladetykkelser kan klares op til 2 millimeter i stål og 2,5 millimeter for aluminium.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik