Teknovation Logo
robot

 
  • Typisk vil 3D-metalprintede pladeremner blive benyttet i konstruktioner til at levere optimerede egenskaber såsom forbedret samling, afstivning og ekstra styrke, fremhæver Erman Tekkaya blandt andet.

14. april 2021, kl. 17:22 

Sådan bør 3D-metalprint og pladebearbejdning kombineres

Den 23. april afholdes en dansk arrangeret introduktion til mulighederne med 3D-metalprint for pladebearbejdende virksomheder ved professor Erman Tekkaya fra Technische Universität Dortmund, meddeler Teknologisk Institut.


På opfordring af lektor ved DTU, Chris Valentin Nielsen, og Teknologisk Institut er det lykkedes at få en webinaraftale med Professor Erman Tekkaya fra Institute of Forming Technology and Lightweight Components i Dortmund.

Den anerkendte AM-ekspert har, ifølge arrangørerne, afsat én time til at præsentere sit arbejde inden for pladeformgivning af 3D-printede metalplader samt svare på spørgsmål.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


AM-pladeemner kan give en række fordele som eksempelvis billigere konstruktioner for særlige applikationer, større styrke på grund af deformationshærdning, indvendige kølekanaler, indlejring af sensorer og nemmere overflade-efterbehandling med mere, fremhæves det.

Men samtidigt giver det ikke mening at erstatte pladebearbejdning med 3D-metalprint i de allerfleste applikationer. For ud over de åbentlyst meget lavere produktionshastigheder, så er CO2-udslippet i omegnen af ti gange højere ved AM-processer.

Selektiv implementering kan dog medføre væsentlige anvendelses såvel som miljømæssige fordele i produkter, understreger professoren.

Mødet foregår på Zoom fredag den 23. april mellem kl. 14.00 og 15:00 og tilmelding sker ved at kontakte R&D Manager ved Teknologisk Institut, Nikolaj Vedel-Smith, på nve@teknologisk.dk.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik