Teknovation Logo
robot

 
  • Bystronics ByStar-fiberlaserskærer med 12 kilowatt.

Teknovation nr. 13/2019

ByStar-fiberlaser med 12 kilowatt

Mere hastighed og et udvidet skærespektrum. ByStar Fiber fra Bystronic fås nu med en 12 kilowatt-laser og funktionen BeamShaper. Derudover sørger et opdateret designet skærehoved for en konstant skærekvalitet ved pladetykkelser indtil 30 millimeter.


I konkurrencen om skæreopgaver skal pladebearbejdende virksomheder producere hurtigt, fleksibelt og med lave omkostninger. Den bedste pris pr. skæreemne og korte leveringstider er afgørende for at opnå en god produktionsudnyttelse, noterer schweiziske Bystronic.

Her skal et laserskæresystem med sine specifikke komponenter muliggøre høje bearbejdningshastigheder, en pålidelig skæreproces og lave vedligeholdsomkostninger. En virksomhed, som kan realisere dette, vinder ordrer og forbedrer trin for trin sin produktivitet.  

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Bystronic lancerer derfor nu det næste effekttrin inden for fiberlaserskæring: ByStar Fiber med 12 kilowatt. High-End-fiberlaseren står for en stabil skæreproces op til de højeste lasereffekter og et bredt anvendelsesspektrum. Det teknologiske spring fra de hidtil tilgængelige 3 til 10 kilowatt-trin til det seneste  12 kilowatt-niveau er stort, understreges det.

Skærehastighederne på ByStar Fiber med 12 kilowatt-laser stiger gennemsnitligt med op til 20 procent (ved laserskæring med kvælstof) i forhold til den hidtil tilgængelige 10-kilowatt-laserkilde. Derved forøges produktiviteten over pladetykkelsesområdet fra 3 til 30 millimeter.

Bystronic konsekvent videreudviklet skærehovedet på ByStar Fiber, og lancerer nu et opdateret og slankere design, der skal forøger sikkerheden under skæreprocessen. Bystronic reducerer i den forbindelse forskellige elementer og anbringer vigtige tekniske funktioner inde i skærehovedet. Dette begrænser faren for kollisioner med opragende skæreemner. Samtidig reduceres vedligeholdelsesarbejde og driftsomkostninger med det nye design, da den integrerede teknik er bedre beskyttet mod tilsmudsning, der f.eks. kan opstå på grund af skærestøv.

En optimal køling i skærehovedet sørger for en konstant præcis skæreydelse, især ved længerevarende skærearbejde med høj lasereffekt. Dermed beskytter Bystronic linser og skæredyse mod for høje termiske belastninger.

Med funktionen BeamShaper muliggøres samtidig en særlig skærekvalitet for stål med pladetykkelser op til 30 millimeter. Denne funktion kan vælges ved ByStar Fiber 12 kilowatt eller eftermonteres på et senere tidspunkt. BeamShaper tillader en tilpasning af laserstråleformen til større pladetykkelser og varierende pladekvaliteter. Ved tykkelser fra 20 til 30 millimeter forbedrer den nye funktion således snitkanternes kvalitet og forøger skærehastigheden med op til 20 procent.

Flere informationer:her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik