Teknovation Logo
robot

 
  • I lighed med de øvrige ENSIS-AJ-fiberlaseres formåen er Amadas senest tilføjne modeller, med henholdsvis 6 og 9 kilowatt (billedet), også understøttet med Variable Beam Control-teknologien.

Teknovation nr. 8/2019

Kraftige fiberlasere til Mainstream

Amada har føjet yderligere et par fiberlaserskæremaskiner til produktprogrammet i form af dels en 6 kilowatt og dels en 9 kilowatt ENSIS-AJ-model, der henvender sig til Mainstream-markedet, med alsidige behov, herunder også kraftig skæring.


Amada meddeler, at producenten har føjet yderligere to maskiner til ENSIS-AJ-linen, i form af 6 og 9 kilowatt-fiberlaserskæremaskine, som er tiltænkt brugere, som har brug for hurtig piercing og skæring i et udvalg af materialer.

Kernen i de højtydende ENSIS-AJ-fiberlaseres formåen er Amadas Variable Beam Control teknologi, for variabel strålestyring, hvor laserstrålen automatisk justeres til at levere stabil skæring i stort set alle materialetyper og tykkelser. Variabel strålestyring kan også øjeblikkeligt skifte mellem enhøjdensitet stråle til piercing og højhastighedsskæring og en stråle til høj skærekvalitet. Der kræves kun én linse til at skære i tyndt såvel som tykt materiale, hvilket øger maskinens oppetid og eliminerer dyre operatørfejl, fremhæver Amada.
 

Maskinerne har også Amadas Auto Collimation -eknologi, der giver kontrol over fokus-punktet til de højeste hastigheder og overfladekvalitet, ligesom man kan opnå et bredere snit i tykkere materialer, hvilket gør plukning af emner nemmere, og reducerer håndteringstiden, fremhæves det.

“Ved at kombinere Amadas velkendte variable strålestyring, som vi har brugt siden 2014, med vores nyeste Auto Collimation-system kan de højtydende ENSIS-AJ-modeller give nye og eksisterende kunder en markant fordel i et konkurrencepræget marked,” siger Matt Wood, der er Senior Product Manager hos Amada Europe. Han fortsætter:

”Faktisk kan 25 millimeter sort stål pierces på helt ned til et sekund, på vores 9 kilowatt-maskine, hvilket betydeligt sparer arbejdstid”.

De tilføjne 6 og 9 kilowatt-maskiner, som skærer op til 25 millimeter tykt aluminium, sort- og rustfrit stål, tilbyder sig også med funktioner som ECO Cut, der mindsker gasforbruget ved oxygen-skæring af sort stål, pg Clean Fast Cut, der kan øge skæretiden, mens den mindsker gasforbruget ved nitrogen-skæring. Endelig er der adgang til Amadas Water Assisted Cutting System, som gør brugerne i stand til  at skære tykt sort stål med mindre emneafstand, i dårligere materiale-kvaliteter.

Maskinernes styring er AMNC3i og maskinerne er med 16 stationers automatisk dyseskift med automatisk rensning og kalibrering, et Air Blow-system der stopper støv og andre partikler i at sætte sig fast til pladen, og et overvågningssystem der tjekker om piercingprocessen er færdig, inden der skæres.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik