Teknovation Logo
robot

 
  • Den nye Trumpf-kantpresse har styrket Mekoprint i en niche med et stort potentiale fremhæver firmaets Division Director Benny Albrektsen og produktionstekniker Rene Hansen.

7. december 2018, kl. 09:41 

Højpræcise tyndplade-buk

Mekoprint i Støvring er blevet markant styrket på bukning af små hårtynde emner i store styktal til eksempelvis elektronik. Planerne sigter længere, og de første ordrer er vundet fra udlandet.


Potentialet er i forsat udvikling hos Mekoprint i Støvring, der er en ordreproducerende underleverandør af mindre emner og mikrodele i såvel stål som mere eksotiske materialer. Delene udvikles specifikt til kunder, der omfatter alt lige fra bilindustrien til producenter af elektronisk udstyr.

Ambitionen er nu i løbet af tre til fem år at blive endnu mere konkurrencedygtig på bukning af små og mellemstore serier af tynde emner med flere buk. Det første store skridt på vejen blev taget med opstarten i august af en avanceret og højpræcis tysk Trumpf 7036-kantpresse, leveret via AVN Pladeteknik A/S.

Visionen er, at maskinen senere skal kobles sammen med robotter og stansning til en fuldt automatiseret robotcelle. Tilgangen af kantpressen har imidlertid allerede betydet, at Mekoprint har vundet den første større ordre, der ellers typisk ville have været gået til udlandet. Det drejer sig årligt om fremstilling af omkring 2.000 emner til elektronik. De skal alt i alt bearbejdes med 20.000 buk:

”Vi er overbeviste om, at vi ikke have vundet ordren, hvis vi ikke havde haft kantpressen. Emnerne skal også ætses, hvilket er vores speciale og kombineret med kantbukning, står vi nu stærkt på markedet i en meget spændende niche,” siger Division Director Benny Albrektsen til Teknovation, og tilføjer:

”Derfor er vi nu begyndt strategisk at kigge efter den slags opgaver, og så skal ordrerne på kantbukning nok komme. Det viser erfaringer fra andre nicher, som vi arbejder med.”

Emnerne fremstilles i tynde pladetykkelser fra 0,2 til 0,5 millimeter i materialer, der omfatter stål, rustfrit stål, nysølv, kobber, messing og galvaniseret plade. Bukningen af emnerne i tynde plader kræver blot en pressekraft på op til et tons. Meget mindre end de 36 tons som kantpressen kan præstere. Til gengæld er præcision og hurtig omstilling betingelsen for konkurrenceevnen, fremhæver Benny Albrektsen

peis


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik