Teknovation Logo
robot

 
  • Amada HFE-5012 er en serie ergonomiske kantpresser, der skal forene et behageligt arbejdsmiljø med højere produktivitet.

13. juli 2018, kl. 07:22 

Ergonomiske Amada-kantpresser

Japanske Amada lancerer med HFE-5012 en ergonomisk serie kantpressere, hvor der er lagt vægt på at give operatørerne et mere behageligt arbejdsmiljø og dermed højere produktivitet, fremhæver producenten.


Som svar på efterspørgsel fra kunderne lancerer Amada en ergonomisk serie af kantpressere i form af HFE-5012, der er designet med operatøren i centrum, hvilket skaber en yderst komfortabel og produktiv arbejdsstation til små, komplekse dele, fremhæver Product Manager Chris Williams, Amada UK:

"Med mere end 100.000 AMADA kantpresser solgt allerede, er vores ry for kvalitet og innovation velkendt. Disse nye modeller er den perfekte opgradering til brugere, der ønsker at øge deres bukkeproduktivitet." 

Det medfølgende arbejdsbord og sideplads til Amada HFE-5012-serien gør det muligt at sidde ned og udføre arbejdet. En udskæring i den nederste rammebetyder at fodpedalen kan aktiveres fra siddende stilling. Operatørtræthed er derfor reduceret, hvilket igen reducerer mængden af defekte emner og giver større brugerkomfort, især ved monotont arbejde, fremhæver Amada.

HFE-5012 leveres med et justerbart bord, en ergonomisk stol med justerbar højde og ryglænshældning, en bevægelig fodstøtte, seks skuffer til værktøjsopbevaring samt udstyr til belysning af arbejdspladsen. Omstillingen til operatører af forskellig højde og drøjde er derfor både hurtig og nem, og da bordet kan klappes sammen kan maskinerne desuden også betjenes i opretstående stilling, hvis det foretrækkes.

Serien omfatter forskellige modeller, herunder en konventionel (HFE-5012M2) og en Industrie 4.0-kompatibel (HFE3i-5012) variant. På alle maskiner tilbydes en højhastighedsvange, med en ilgangshastighed fra 185 millimeter/sekundet på M2-modellen til 220 millimeter/sekundet på 3i-modellen, hvilket tåler sammenligning med mange traditionelle kantpressere, hvor strålehastigheden typisk er 100 millimeter/sekundet, påpeger Amada. En hurtigere vange giver et højere antal emner i timen og dermed kortere leveringstider.

En anden faktor, der bidrager til kortere leveringstider og øget output, er Amadas patenterede sikkerhedsanordning FAST (Fingers with Active Safety Technology) baganslag. FAST, der overholder CE-sikkerhedscertificeringskrav, maksimerer både operatørbeskyttelse og produktivitet, når der produceres emner med små buk uden nedsat hastighed i sikkerhedszonen, påpeges det videre.

Blandt dem, der står til at få mest gavn af dette, er eksisterende brugere af små kantpressere (OEM'er eller underleverandører), især dem, der har til opgave at producere dele med buk under 50 millimeter.

Vægtningen af hastighed hjælper produktionsværksteder til at opfylde behovene forbundet med 'afbalanceret investering', hvorved investering i de nyeste laserprofileringsmaskiner ofte simpelthen flytter flaskehalsen længere ned i proceskæden til bukning. Investering i modeller i HFE-5012-serien er en modvægt til dette og bidrager derved til større omsætning, fremhæver Amada.

Yderligere fordele ved disse 1,2 meter, 50 tons-kantpresser er at de omfatter uafhængig Delta-X-baganslag, hvilket giver større muligheder og præcision ved anslag af små forsatte/vinklede bukninger. Maskinen leveres maskinen med en innovativ strømspareteknologi, som slukker for hydraulikpumpen når den ikke er i brug. Det start-/stop-system reducerer strømomkostningerne med op til 50 procent sammenlignet med konventionelle hydrauliske kantpresser.

3i-modellen er med AMNC 3i-styringen med offline 3D-programmering; SGRIP-opspænding af overværktøj med lodret montering og -udtagning; og Digipro-vinkelmåling til hurtige justeringer under testbukninger og opsætning. Alt sammen designet som hjælp til maksimering af maskinens produktionstid.

Blandt kernefunktionerne i maskiner på tværs af serien er den patenterede reaktive undervange, EURO-style værktøjog stor udladning. Understøttet af sin 50 tons tonnager det muligt at bukke et 500 millimeter i 10 millimeter sort stål med en 80 millimeter matrice.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik