Teknovation Logo
robot

 
  • Skæring under vand køler og skåner værkstedsmiljøet, fremhæver WJS.

25. april 2018, kl. 15:13 

3D-vandskæring i fokus

Waterjet Sweden i svenske Rönneby eksporterer til industrivirksomheder i hele verden. På Elmia Plåt 2018 understreges det, at 3D-vandskæring er et område hvori man, som man siger i Ronneby, ”i dag flytter grænser”.


Waterjet Sweden, WJS, kom hurtigt på verdenskortet. Allerede i 1999, seks år efter firmaets start fik Waterjet indpas i flyindustrien med en stor ordre fra Daimler Chrysler Aerospace og har - med et meget bredt maskinprogram der omfatter hele paletten fra skæring af mikrokomponenter til store pladedele til fly og biler - siden leveret vandskæremaskiner til så forskellige brancher som rumfart, våbenindustri, energi, transport og kemisk industri over hel verden.

Blandt de forskellige maskintyper vandskæremaskiner fremhæver producenten især model FiveX som en af de mest avancerede. Med en Z akse bevægelse på 750 til 1.500 millimeter og et styret skærehoved med skæringsvinkel på plus/minus 0 til 91 vinkelgrader, skærer maskinen i fuld 3D med høj præcision, fremhæver producenten.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er selvsagt store maskiner der skærer rumligt og i forskellige retninger og som derfor er udrustet med særligt sikkerhedsudstyr, der forhindrer at skærestrålen - der arbejder med mere end 4.000 bar skæretryk - i at bringe personalets sikkerhed i fare.

Den svenske maskinproducent bygger også vandskæremaskiner efter kundespecifikationer. En af de senest leverede, en FiveX-maskine, blev bestilt til at skære koniske huller på en rumlig pladekomponent med vertikale flader. En 3D-skæreopgave der krævede større skærevinkel bevægelse end standard. Resultatet blev at maskinen blev leveret med et ændret skærehoved som klarer skærevinkler på plus/minus 0 til 120 vinkelgrader.

 Udstyrsmæssigt er Waterjet-maskinerne forsynet med firmaets PanelOne CNC med Touch Screen. Når maskinen tages i brug åbnes sikkerhedslåsen og starter processen med automatisk at identificere arbejdsstykkets placering og fastlægger opgavens arbejdsnulpunkt, således at maskinen straks kan gå i ”klar til skæring” position.

WJS anvender kun internationalt anerkendte højtrykspumper fra producenter som KMT og BFT med ydelser op til 6.000 bar. Og til styring af sandtilførelse ved abrassiv skæring anvender man her SM 4000-sandfødere, der styres digitalt fra maskinens PanelOne styring.

FiveX-modellerne er udrustet med lineærmotorer på X-aksen og kuglegevindspindler på Y-aksen, og har derved et mekanisk system, som sikrer at maskinen, i fuld 3D, skærer med en gentagelsesnøjagtighed på +/- 0,025 millimeter. Dertil kommer at maskinerne, med firmaets verdenspatenterede Gantry-maskinstativkonstruktion, sikrer at en 6 meter-maskine skærer med samme nøjagtighed som en 2 meter-maskine.

FiveX-maskinerne leveres efter kundeønske med henholdsvis 4.100 bar og 6.200 bar skæretryk. Og endelig skal det fremhæves at den svenske vandskæremaskinproducent - som en understregning af en gennemgående høje kvalitet i maskinkonstruktionen og for anvendte dele og komponenter - giver en 5 års såkaldt ”Prestandagaranti” på alle nye maskiner. Man lover dermed sine kunder, at alle maskiner bibeholder det samme toleranceniveau i garantiperioden. 

emme


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik