Teknovation Logo
robot

 
  • Eagle-fiberlaseren ses her med 25 hylders højlager og programstyret pladevogn, der afleverer ny plade til højlageret, men som også henter færdigskårne plader fra lageret til videre forarbejdning.

18. marts 2018, kl. 09:01 

12 kilowatt fiber godt i gang

teknovationNr. 4 - 2018   Det gav genlyd i dansk metalindustri da direktør Claus Grud, fra den danske maskinforhandler Eagle Denmark ApS, på VTM 2017 præsenterede en polsk-produceret 12 kilowatt-fiberlaser for interesserede metalfolk, men ikke mindst da det på messen blev officielt kendt at Damgaard i Hasselager havde købt den, med et integreret 25 hylders højlager.


I slutningen af 2017 fik Damgaard færdiginstalleret en Eagle-model Inspire 1530 12,0 kilowatt med et integreret 25 hylders automatisk højlager for 3.000 gange 1.500 millimeter pladeformater.

Eagle-fiberlaseren er en tung maskine med granit i maskinfundamentet og en totalvægt på godt 19 tons. Skærehovedet med betegnelsen eVa, som er specielt udviklet af producenten i Polen, er monteret på en kulfiber opbygget travers der tillader X-/Y-akseaccelerationer med op til 6G.

Claus Damgaard, fortæller om løsningen, at skærehastigheden - der her er uovertruffen høj i området mellem 2 og 8 millimeter plade - betyder meget for prisen på laserskæring. Dertil kommer at man her, hvor der skæres meget med nitrogen, samtidig får rene skærekanter der ikke behøver slibning før svejsning.

Med den førnævnte udflytning af en meget stor svejsafdeling fra Hasselager til fabrikken i Over Jerstal, siger Claus Damgaard, at man nu, som nævnt, får plads til mere laserskærekapacitet og flere kantpresser med robothåndtering, men dertil en stærkt forøget produktionskapacitet. Med de tre virksomheder i Danmark og Letland beskæftiger man godt 120 medarbejdere under ledelse af direktørerne i Letland og i Over Jerstal samt direktørerne og medejerne Claus Damgaard og Ole Rense i Hasselager.

Læs hele den spændende artikel ved at følge lænken her

emme


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik