Teknovation Logo
robot

 
  • Jesper Z. Nielsen (billedet) og operatørerne i produktionen har hidtil ikke skønnet det nødvendigt at få et kursus i den nye maskine, da styringen er intuitiv og produktionen går som ønsket.

4. februar 2018, kl. 07:44 

Omstillingshastigheden i top

teknovationNr. 2 - 2018   IQ Metal har som de første herhjemme installeret 80 tons-versionen i Bystronics Xpert-serie, og den leverer kompakt effektivitet ved mindre serier i tyndplade, fremhæver Hasselager-virksomheden.


IQ Metal A/S fået 80 tons-modellen af schweiziske Bystronics kantpresse i Xpert-serien inden for dørene.

For fabriksdirektør og medejer Jesper Z. Nielsen, der primært tager sig af den daglige ledelse på fabrikken i Danmark (ud over produktion i Danmark har virksomheden en større fabrik i Polen, der primært bestyres af CEO og ejer Bo Fischer Larsen), er tilgangen af den avancerede kantpresse i det karakteristiske kompakte format en mulighed for at lære mulighederne med de seneste Bystronic-teknologier på bukkesiden bedre at kende.

Den aktuelt installerede maskine har dog allerede vist sig at være en betydelig tilgang, der ikke mindst bukker særdeles hurtigt, nøjagtigt i forhold til mål og vinkler og med høj sikkerhed for operatøren, lyder det fra fabriksdirektøren, der er begejstret for eksempelvis muligheden at kunne have fingrene tæt på værktøjet inden buk grundet den høje sikkerhed ved hjælp af kameraovervågning.

Som så mange andre herhjemme har IQ Metal oplevet overgang til et marked, hvor seriestørrelsen i ordrerne nærmest kun er gået én vej, og det er ned. Til gengæld kommer der så flere af dem, understreger Jesper Z. Nielsen, der ligge nu oplever et marked i generel fremgang over hele linjen herhjemme såvel som i Polen, selvom prispresset ikke og nok aldrig vil vige og finde tilbage til lejet inden finanskrisen:

”Noget, vi virkelig er lykkedes med, er at finde smarte måder at løse ordrelogistikken på. Vi håndterer i dag produktionsopgaverne med et meget blandet produktmiks herunder tynde emner, tykke emner, store serier og små serier særdeles omkostningseffektivt og med en leveringsperformance på omkring 98 procent,” siger Jesper Z. Nielsen, og fortsætter:

”Fremgangsmåden er nok en kombination af omhu med henblik på at sikre, at hver eneste ordre er beregnet korrekt via vores specialtilpassede økonomisystem, samt at den bliver fulgt til døren med maksimal effektivitet og et øje for detaljen blandt medarbejderne.”

Læs hele den spændende artikel i onlineversionen af det aktuelle Teknovation ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik