Teknovation Logo
robot

 
  • IAI´s Quality & CI Manager Martin Madsen står her ved 3D-koordinatmålemaskinen, som Kyocera Unimercos Metrologidivision har leveret.

6. december 2017, kl. 08:23 

Wenzel-målemaskine til IAI

Langeskov-virksomheden Ib Andresen Industri A/S, IAI, har investeret i en Wenzel 3D-koordinatmålemaskine, for at løfte og ensarte kvalitetsarbejdet.


IAI har investeret i en 3D-koordinatmålemaskine med henblik på hæve kvaliteten i virksomhedens proceskontrol. Det skal blandt andet ske ved, at man løbende følger data og grafer, som viser, om man nærmer sig tolerancegrænserne, så man  allerede, inden de overskrides, kan sætte ind med justeringer, fortæller Martin Madsen, Quality & CI Manager hos Ib Andresen Industri. Han suppleres af profilvalseoperatør Jack H. Hansen:

”Målingerne bliver også mere ensartede med målemaskinen, for den menneskelige faktor under kontrolmålingerne forsvinder. Derudover leverer målemaskinen også løbende statistik, som hurtigt giver os et overblik over udviklingen i målingerne. Det giver en bedre føling med produktionen”.

Målemaskinen står tæt ved profilvalselinjerne, hvor det netop ved store serieproduktioner er en fordel at være på forkant med afvigelserne, og detmuliggør den teknologiske udvikling nu. Til det tilføjer Martin Madsen:

”Når vi har fået indsamlet tilstrækkelig data over en længere periode, kan vi se, om der er nogle fællesnævnere i afvigelserne. Er der det, kan det potentielt betyde, at vi ikke blot kommer på forkant, men helt kan eliminere nogle af de udsving, vi ser”.

Investeringen er derudover i tråd med den strategiske målsætning om at styrke digitaliseringen af arbejdet med kvalitet, fremhæves det om Wenzel-koordinatmålemaskinen, der er leveret af Kyocera Unimercos Metrologidivision.

”Opgaven hos IAI har været meget interessant, da det har været et komplet projekt med selve målemaskinen, programmering af emner, integration i produktionen samt dataopsamling og statistik,” fortæller salgschef Jan Møgelmose hos Kyocera Unimerco.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik