Teknovation Logo
robot

 
  • Virksomheden Termisk Systemteknik, University West i Trollhättan og producenten af presselinjer AP&T i fællesskab undersøgt, hvordan forskellige målesystemer virker, og under hvilke omstændigheder, de er brugbare til at bestemme temperaturen på aluminiumplader med varierende emissivitet med tilstrækkelig nøjagtighed.

6. december 2017, kl. 14:03 

AP&T i innovativ brug af sensorer

Svenske AP&T har være med i et projekt vedrørende sensorer, der anvendes under varmpresning af højstyrkealuminium, med henblik på at højne processikkerheden.


Automobil-, aerospace- og rumindustreni kræver i stigende grad stærkere og lettere emner, der kan bidrage til en mere energieffektiv udnyttelse og en højere grad af sikkerhed.

For at opfylde disse krav skal en større procentdel af emner, der i øjeblikket er fremstilles af stål, i stedet udvikles i lette materialer såsom aluminium.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge AP&T, er virksomheden i den forbindelse først i verden med at udvikle en ny type fleksibel produktionslinje, der gør det muligt at sammensætte komplekse emner fra flere forskellige typer af højstyrkealuminium.

"Procesovervågning spiller en afgørende rolle for at sikre et konsekvent højt produktkvalitet 24/7. Nøjagtig processtyring er en forudsætning for at opnå den ønskede formbarhed og styrke, og en optimeret proces bidrager også til højere produktivitet. Overvågning tillader også kunden at dokumentere produktets kvalitet. Procesovervågning for varmformning af aluminium kræver imidlertid andre sensorsystemer end dem, der anvendes til stål," siger medarbejder fra AP&T's F&U-afdeling, Otto Kragt.

I et nylig gennemført svensk samarbejdsprojekt med AP&T, undersøgte et firma kaldet Termisk Systemteknik fra Linköping og University West i Trollhättan, hvorvidt data indsamlet med forskellige typer billedsensorer kan tilfredsstille specifikke behov.

Projektet har fremmet forståelsen af sensorsystemer til måling af aluminiumstemperatur under de betingelser, der findes i virkelige produktionsanlæg, hvor højstyrkealuminium varmformes. Og resultaterne dannede grundlag for et design- og udviklingsprojektet på en produktionslinj.

Under projektet udviklede Termisk Systemteknik en beregningsmodel til forudsigelse af virkningen af ​​forskellige faktorer inden for målepræcision. University West undersøgte, hvordan emissiviteten i aluminium ændres ved forskellige temperaturer og med forskellige belægninger. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik