Teknovation Logo
robot

 
  • Birn-industriteknikerlærling Søren Kjær er den første industriteknikerlærling fra virksomheden, som har været på udstationering. Det var hos industrivirksomheden Krones i Flensburg.

15. maj 2024, kl. 09:32 

Udstationering er et løft af lærlingeforløbet

Den første lærling fra Birn Group i Holstebro, som i uddannelsesforløbet har været på en længere udveksling med en virksomhed i udlandet er Søren Kjær, som varmt anbefaler tiltaget, efter seks uger ved industrivirksomheden Krones i Flensburg.


Der skulle ikke meget betænkningstid til hos 26-årige Søren Kjær, da han fik muligheden for at komme på udveksling hos den tyske industrivirksomhed Krones i Flensburg. Til daglig er han industriteknikerlærling ved Birn i Holstebro, og selv om man ikke havde den store erfaring med at sende lærlinge på udstationering, var der fuld opbakning til hans forslag om at drage mod syd for at opleve arbejdsgangene og hverdagen i den tyske industrivirksomhed:

"Jeg synes generelt, det er en fed mulighed at komme til udlandet og prøve at arbejde, og da muligheden bød sig, var jeg derfor ikke i tvivl om, om jeg skulle søge. Tyskland er et kæmpe industriland, som er kendt for at producere i høj kvalitet, så rent fagligt var jeg sikker på, at det ville blive en lærerig oplevelse," siger Søren Kjær.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Under udstationeringen fik Søren Kjær sin lærlingeløn fra Birn, som også dækkede udgifter til transport og overnatning. Derudover havde Søren Kjær søgt og fået støtte fra Industriens Lærlingefond og fra EU’s program for uddannelse, unge og idræt i Europa; Erasmus+.

Selve udstationeringen blev faciliteret af Metalindustriens Uddannelsesudvalg, som arbejder målrettet med at udvikle uddannelser til industrien, og her er muligheden for udveksling på erhvervsuddannelser et indsatsområde:

"Vi arbejder overordnet for, at flere unge får øjnene op for erhvervsuddannelserne og herunder ikke mindst også muligheden for at tage en del af sin uddannelse i udlandet – noget, der måske typisk forbindes med de videregående uddannelser, på trods af, der er gode muligheder for både at få undervisning og arbejde som lærling hos en skole eller en virksomhed i udlandet. Særligt i løbet af det seneste års tid har vi skærpet vores indsats for at få flere unge fra erhvervsuddannelserne til at søge mod udlandet i løbet af deres uddannelser, og Sørens udstationering er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan komme ud af sådan et ophold," forklarer DI-underdirektør Signe Tychsen Philip, der er formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Michael Christiansen, der er supervisor for industriteknikerlærlinge hos Birn supplerer:

"De unge mennesker skal jo helst lære så meget som muligt i deres læretid hos os, og selv om vi kan lære dem en hel del, er det også godt og givende at komme ud og se verden og opleve, hvordan andre virksomheder arbejder. Det giver hår på brystet at rejse alene afsted uden at kende en eneste i den virksomhed, man udstationeres til, og så kommer man jo også hjem med nye erfaringer og indsigter, som vi som virksomhed også kan trække på," siger Michael Christiansen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik