Teknovation Logo
robot

 
  • Første parti solpaneler på Iga-værket er nu i drift, meddeler DMG MORI.

23. maj 2023, kl. 16:21 

DMG MORI-solceller godt fra start

DMG MORI er i gang med at etablere Japans største solenergisystem til internt brug ved Iga-værket. Første batch har nu produceret 5.400 kiloWatt-timer siden februar, meddeler værktøjsmaskinproducenten.


Med et tagareal på 130.000 kvadrateter bliver der kommende solcelleanlæg på DMG MORI's japanske Iga-værk det største solenergiproduktionssystem til selvbrug, der hidtil er bygget i Japan.

Byggeriet af det første parti solpaneler, der begyndte i august 2022 og blev afsluttet som planlagt i januar, er nu begyndt at generere 5.400 kiloWatt strøm den 1. februar.

Samlet vil anlægget få en kapacitet på 13.400 kiloWatt vil det være nok til at generere seks millioner kiloWatt-timer om året, hvilket vil dække cirka 13 procent af det årlige strømbehov på værket.

Producenten er således i gang med en række forskellige indsatser med henblik på at bidrage til et CO2-neutralt, genbrugsorienteret og bæredygtigt samfund.

Inden for vedvarende energi anvendes, ifølge virksomheden, allerede CO2-fri elektricitet på alle fabrikker i Japan gennem såkaldte Abbreviation for Power Purchase Agreement, PPA-programmer. Og siden maj 2022 er et nybygget biomasseanlæg i drift på Iga Campus, der anvender træflis som brændsel til det, der betegnes som kulstofneutral elproduktion.

Et andet solenergiproduktionssystem har været i drift på producentens Davis Plant i Californien, USA, siden november 2022, og endelig vil det japanske Nara-værk også begynde at generere solenergi fra februar 2025.

Ydermere gør virksomheden i dag også noget ved CO2-udledninger, der ikke kan reduceres ved egen indsats, ved at investere i internationalt anerkendte bæredygtige klimabeskyttelsesprojekter, fremhæves det.

Siden 2021 har DMG MORI således betegnet produktionen – fra indkøb af reservedele til produktforsendelse – som værende CO2-neutral gennnem offset-programer, hvorfor alle producentens maskiner verden over deklareres med et GreenMachine-mærkat.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik