Teknovation Logo
robot

 
  • Når "godt nok" kan koste menneskeliv, så er det ikke godt nok, fremhæver Rival, der leverer emner til Kongsbergs RWS-system.

22. maj 2023, kl. 14:22 

Rival i betydningsfuldt samarbejde med Kongsberg

Det fælles mål for et samarbejde, om produktion af våbenstationer mellem maskinfabrikken Rival A/S fra Stilling og norske Kongsberg Defence & Aerospace, er helt overordnet at passe bedst muligt på soldaterne.


Kravene til kvalitet og dokumentation er i særklasse, når man vil producere kritiske og kostbare emner til Kongsbergs Remote Weapon System, RWS. Hvis noget glipper, har det store konsekvenser. I værste fald kan det koste menneskeliv.

Her tæller ”godt nok" derfor ikke, fremhæver Rival, som har investeret både i udstyr, medarbejdere og procedurer for at kunne leve op til Kongsbergs krav og forventninger, fremhæver Rivals projektleder Flemming Hansen: 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Et vigtigt element i at lykkedes er, at vores medarbejdere går til jobbet med den rigtige indstilling og de rette kompetencer,” fortæller Flemming Hansen, og fortsætter:

”De ved, at ”godt nok” ikke tæller for vores kunder. Kravene er omfattende, og vi arbejder dagligt med stor ildhu på at opfylde dem, fordi vi ved det gør en forskel for både kunden, vores arbejdsglæde og i den sidste ende for de danske soldater.”
Produktion i helheder på DMG MORI-centre

I produktionshallen er Rivals DMG MORI DMU 75 og DMU 65 med PH-celle omdrejningspunkt for samarbejdet med Kongsberg. Rivals CNC-ekspert Jakob Koch Pedersen har her det overordnede ansvar:

”Vi har investeret over 8 millioner kroner i udstyr for at være gearet rigtigt til samarbejdet med Kongsberg. Vi har struktureret arbejdet, så al opstart og indkøring sker på DMU 75. Herefter flyttes produktionen til DMU 65 med den tilknyttede PH-celle, der kan køre i døgndrift", siger Jakob Koch Pedersen, der fortsætter:

"Vi har effektiviseret samarbejdet ved at tænke i hele våbensystemer. Vi producerer alle de kritiske emner til én våbenstation ad gangen, får det pakket ned og gjort klar til levering”.

Ved Kongsberg udtrykker man yderst tilfredse med samarbejdet med Rival. Således roses Rivals styr på kvalitet, underleverandører og dokumentation:

”25 procent af den tid, vi arbejder for Kongsberg, går med kvalitetsstyring og dokumentation. Vi gennemfører fuld opmåling af alle referencer på kundens tegninger, har styr på certifikater og underleverandører og skal dokumentere det hele 100% for kunden. Vi vil fremover få flere og flere kunder med netop disse krav og arbejder kontinuerligt på at blive endnu skarpere til at løse denne type opgaver,” fortæller Flemming Hansen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik