Teknovation Logo
robot

 
  • CEO Carsten Wengel, KP Components (t.v.), og forbundsformand Claus Jensen, Dansk Metal (t.h.), står i spidsen for åbningen af VTM Summit 2023.

11. april 2023, kl. 08:02 

Branche-fortalere åbner i Odense

Den 25. april indledes årets metalbearbejdningsmesse; VTM Summit 2023 i Odense Congress Center. Og det bliver med indlæg fra henholdsvis forbundsformand for Dansk Metal Claus Jensen samt CEO Carsten Wengel, KP Components A/S i Spjald, der begge blandt andet vil stille skarpt på de unges muligheder inden for morgendagens metalbearbejdning.


Fra metalindustrien lyder det igen og igen, at der mangler velkvalificeret arbejdskraft. Så meget større er opbakningen derfor også til de stadig flere unge, som vælger fag som industritekniker, værktøjsmager og smed. De er højt skattet af såvel forbundsformand Claus Jensen, Dansk Metal, såvel som hos en af landets store metalbearbejdende underleverandører; KP Components i Spjald, hvor det er CEO Carsten Wengel, som ved åbningen af VTM Summit 2023 vil formidle branchens potentiale for de unge.

Carsten Wengel peger således på, at der i virksomhedens område findes tal, som viser, at antallet af unge mellem 16 og 19 år, i Ringkøbing-Skjern Kommune, står til at falde med 20 procent inden 2030. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Det er altså et drastisk fald, der kræver, at virksomheden opprioriterer tiltag, der kan tiltrække yngre medarbejdere, understreger han, og fortæller, at man p.t. har 17 lærlinge ved KP Components 17 lærlinge, men er godkendt til 23. Og de ekstra seks vil Carsten Wengel gerne have fat i. Men rekrutteringsudfordringer i forhold til faglærte medarbejdere gælder for hele industrien i Danmark, og faktisk i hele verden. Så der skal igangsættes ekstraordinære indsatser for bare at erstatte en del af de årgange, der pensionerer sig de kommende år, konstaterer han.

Claus Jensen er helt på linje, og han kan bekræfte de vestjyske tal, såvel som både den nationale som internationale tendens, idet han også er formand for den nordiske gren af Metal-forbund, og dermed mere end én millioner industriansatte.

De glæder sig begge til at åbne op for dørene for messen, der løber over perioden 25. til 28. april, og her stille skarpt på de vilkår, som er gældende for metalindustrien lige nu, og hvor vigtigt det er at styrke de erhvervsfaglige uddannelser, for at Danmark kan opretholde og udbygge sin position i det vigtige erhverv. Derfor vil de efter dørene officielt er slået op besigtige flere af teknologierne på messen, hvorefter de vil være en del af indledningen på Erhvervsskolestudiedagen, der traditionen tro er arrangeret på messens førstedag i samarbejde med Industriens Uddannelser.

Åbningen af messen indledes tirsdag den 25. april klokken 8, og varer til 8.30, hvor messen officielt erklæres åben.

Se mere om VTM Summit 2023 og gratis adgang til messen ved at klikke her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik