Teknovation Logo
robot

 
  • espekt for de unge, som vælger en erhvervsuddannelse, for det er ikke altid det lette valg i dagens Danmark til trods for, at erhvervsuddannelserne fører til høj beskæftigelse, løn under uddannelse og står helt centralt i den grønne omstilling. Men respekt gør det ikke alene. Unge og voksne, som vælger den vej, skal møde tidssvarende udstyr og dygtige, motiverede undervisere. Undervisere, som følger med i udviklingen og kender både brancherne og de metoder og teknikker, der bruges i dag, fremhæver ansvarlig for udannelse hus Dansk Metal, Kasper Palm.

12. september 2022, kl. 15:06 

Bred alliance for investering i erhversuddannelserne

40 forskellige organisationer - herunder DI og Dansk Erhverv - står bag Dansk Metals aktuelle udspil for flere investeringer i erhversuddannelserne, det blev lanceret i dag.


Ønsket er markante og varige investeringer i erhvervsuddannelserne, som blandt andet skal bruges på teknologi, digitalisering og underviserkompetencer.

Det skal forbedre erhvervsuddannelser, så der kan komme flere faglærte til at løfte den grønne omstilling, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Erhvervsuddannelserne på erhvervsskolerne skal være så attraktive, at de tiltrækker langt flere unge og voksne til uddannelserne, og giver endnu flere virksomheder mod på at tage en lærling eller elev til.

Der skal derfor foretages reelle og varige investeringer i erhvervsuddannelsernes faglige miljø – der skal være tidssvarende og relevant udstyr, fagligt (og pædagogiske) skarpe undervisere og gode rammer for undervisningen, konstaters det.

Blandt andet foreslås:

Taxametertilskuddene til erhvervsuddannelserne skal løftes markant og varigt. Situationen kalder på langsigtede og holdbare løsninger, tilpasset den enkelte skoles virkelighed. Investeringer i udstyr og lærerkvalifikationer kræver lang tidshorisont og overskud til at tænke langsigtet.

Udstyret på erhvervsskolerne skal være tidssvarende, og alle erhvervsskoler skal løbende offentliggøre langsigtede planer for deres investeringer i udstyr og læremidler til alle uddannelser, så lærlinge, virksomheder og lokale uddannelsesudvalg kan gå i kvalificeret dialog med skolens bestyrelse og ledelse, når de oplever udfordringer.

Der skal stilles krav til skolernes kontakt til lærepladserne i løbet af lærlingenes og elevernes uddannelse – mindst en opfølgningssamtale årligt. Medarbejdere fra virksomhederne skal inddrages løbende og konsekvent som gæstelærere.

Der skal sættes fart på udviklingen af digitale læremidler, fælles læringsplatforme, Virtual Reality, digitale tvillinger mv. på erhvervsskolerne. Det kræver samarbejde om fælles investeringer og en national strategi, som sikrer samspil og sammenhæng med de lokale løsninger.

Synlige og attraktive skolehjem samt samarbejde mellem erhvervsskoler og kommuner om boligmuligheder. Det er et fælles ansvar, at lærlinge og elever har gode rammer, når de skal flytte for at starte på en læreplads.

Læs udspillet her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik