Teknovation Logo
robot

 
  • Rette løsning til eksempelvis Fast Feed-fræsning, FFM, eller High Feed-fræsning, HFM, er nu lettere at finde, fremhæver KJV i forlængelse af Iscars opgraderede fræsekatalog.

10. august 2022, kl. 16:38 

Iscar lancerer samlet fræseoversigt

Den danske Iscar-repræsentant, KJV A/S, oplyser at producenten nu gør det nemmere at finde det rette værktøj. Det sker med en samlet fræseoversigt.


Fast Feed-fræsning, FFM, eller High Feed-fræsning, HFM, er to betegnelser som ofte anvendes, når taler falder på den mere og mere benyttede teknik ved fræsning.

Teknikkens grundprincip bygger på at øge skærehastigheden og tilspændingen og mindske spåndybden, samtidigt med at værktøjet er konstrueret således, at skærevinklen er mellem 9 og 17 grader. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Når skærevinklen ligger i dette område, mindskes behovet for skærekræfter, og spånens tykkelse bliver optimale, fremhæver Iscar.

Der opnås herved flere fordele – slid på platter og maskinens spindel/plan mindskes, og mængden af spåner, der fjernes pr. minut, er ofte større end ved konventionel fræsning.

Værktøjer med udskiftelige platter til FFM er mange i Iscars program. Der er her tale om endefræsere helt ned til diameter 8 millimeter og fræsehoveder op til 160 millimeter, og ikke mindre end otte forskellige produktfamilier.

Når Iscar tilbyder så bredt et program, er man også forpligtet til at finde en måde at vælge det korrekte værktøj på. Iscar har med det opdaterede fræsekatalog bestræbt sig på at gøre det nemt. Med oversigten gives et komplet overblik over kapaciteter i hver familie og yderligere en detaljeret oversigt, som på bearbejdningstypeplan giver en fin retningslinje til det korrekte valg, også skæredata.

Nan3Feed-endefræsere (også med Multimaster-tilslutning) diameter 8.00 til 10.00 millimeter med små 2 millimeter trekantede platter.

Micro3Feed-endefræsere (også med Multimaster-tilslutning) diameter 8.00 til 25.00 millimeter med små 3 millimeter trigon-platter.

LogIQ4Feed er seneste skud på stammen af FFM-værktøj, og omfatter en unik plattefacon, som sikrer, at spån fjernes fra arbejdsområdet. Endefræsere diameter 12.00 til 32.00 millimeter med både Multimaster- og Flexfit-tilslutning. Fræsehoveder leveres fra 32.00 til 125.00 millimeter. Platterne leveres i to størrelser: 4 og 8 millimeter.

Mill4Feed er Iscars mest solgte FFM-værktøj, som leveres som endefræser (også Flexfit-tilslutning) og som fræsehoved med 9, 12 eller 17 millimeter platter. Endefræserne er fra 22 til 40 millimeter. Fræsehoveder fra 40 til 63 millimeter

NeoFeed-serien af fræsehoveder leveres både som moderat feed (MFM) 22 grader frivinkel og FFM 12 grader frivinkel. Fræsehoveder fra 50 til 100 millimeter. Platterne har otte skærhjørner, som gør værktøjet mere økonomisk.

Heli6Feed-serien leveres også i MFM 30 grader frivinkel og i FFM 17 grader frivinkel. Endefræsere fra 16 til 40 millieterm (også med Multimaster og Flexfit). Fræsehoveder fra 40 til 160 millimeter. Platterne er trigonformet og leveres i fire størrelser; 4, 5, 7 og 8 millimeter.

Heli12Feed-serien består af værktøj for MFM med 34 grader frivinkel, optimeret økonomi med dobbeltsidede platter. Fræsehoveder fra 63 til 160 millimeter. Platter med 12 skærehjørner

Tang4Feed-serien af fræsehoveder er anvendelig til blandt andet profilering – Ramp-down-opgaver – FFM med 16 grader frivinkel. Platter er tangentielt monteret, som sikrer, at værktøjet er stærkt. Fræsehoveder fra 40 til 100 millimeter. Platterne har fire skærehjørner.

MultiMaster-systemet kan også anvendes til at fræse FFM, man skal blot vælge FFM-egnet værktøj – disse kan også findes i Iscars seneste fræsekatalog, som kan findes ved at klikke /på lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik