Teknovation Logo
robot

 
  • Samarbejdspartnernes opkvalificering sker ved Tech College i Aalborg.

30. november 2021, kl. 14:36 

Nordjysk indsats for opkvalificering af arbejdskraft med CNC-kompetencer

I Nordjylland har man i et samarbejde skabt succes med at opkvalificere arbejdskraft med CNC-kompetencer, så de kan imødekomme den større efterspørgsel på velkvalificerede medarbejdere i de metal- og maskinindustrielle virksomheder.


På foranledning af det regionale arbejdsmarkedsråd, RAR Nordjylland, og på baggrund af den stigende efterspørgsel på CNC-kvalifikationer har otte jobcentre i Nordjylland sammen med Dansk Metal Aalborg såvel som Styrelsen for Arbejdsmarked & Rekruttering i tæt dialog med Tech College sammensat et hold af ledige til et CNC-kursusforløb med både teori og praksis.

Det har givet virksomhederne i området adgang til kvalificerede medarbejdere med kompetencer inden for CNC, som kan understøtte væksten på området, fortæller formanden for Dansk Metal i Aalborg Jan O. Gregersen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Da man i en periode ikke har haft ledige industrikteknikere i det nordjyske, betyder tiltaget, at områdets virksomheder har fået adgang til kvalificerede. Og sådan skal det også være fremadrettet, mener formanden for RAR i Nordjylland, Birgit Frederiksen, ved udsigten til at også fremadrettet efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft kan efterkommes gennem initiativet.

Forløbet er udviklet i et samarbejde med DI, Dansk Metal, Industriens Uddannelser, Styrelsen for Arbejdsmarked & Rekruttering og erhvervsskoler i Midt- og Nordjylland. Forløbet er opbygget så de ledige i seks uger skal på skole hos Tech Colle og i fire ugers praktik hos en virksomhed, som de efterfølgende kan blive ansat i. Det giver de ledige et godt indblik i branchen samt opnåelse af de relevante kompetencer for at få foden inden for i en metalvirksomhed.

Ud over at dække et konkret behov, så giver kurset altså også de ufaglærte, som er motiveret for et brancheskifte, flere jobmuligheder, anføres det.

 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik