Teknovation Logo
robot

 
  • Horns DS-systems til dynamisk HPC-fræsning kommer i fokus på EMO-standen.

Teknovation nr. 8/2021

Dynamisk HPC-fræsning med Horns DS-system i fokus

teknovation Når det går løs i Milano, den 4. til 9. oktober, stiller tyske Horn blandt andet skarpt på dynamisk HPC-fræsning med producentens DS-system.


Paul Horn GmbH meddeler, at man i forbindelse med EMO 2021-messen udvider sin portefølje af DS hårdmetalfræsere med en højtydende geometri.

Dette system er specielt designet til brug i High Performance Cutting-fræsning, HPC, af højstyrkestål ved høje materialefjernelseshastigheder. Det udmærker sig især i dynamiske skrub bearbejdningsapplikationer såvel som i standardbearbejdningscyklusser. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


De forskellige spiralvinkler skaber en uregelmæssig tanddeling, hvilket gør betjeningen usædvanligt letskærende. Fræserens optimerede geometri reducerer spåntrykket ved lineær eller cirkulær ramping. Forbedrede spånrum sikrer optimal processikkerhed under spåndannelse og fjernelse. Systemet viser også sine styrker under sletbearbejdning. Det lette spåntryk betyder, at der eksempelvis kan opnås højere overfladekvalitet under sidefræsning, fremhæver Horn.
 
HPC-fræsning af højstyrkestål ved høje materialefjernelseshastigheder stiller betydelige krav til værktøjerne. De seneste hårdmetalsubstrater og  værktøjsbelægningsteknologier gør denne proces mulig. 
 
Horn er afhængig af ES3P-kvaliteten med en HiPIMS-belægning til sine fræsere. Impulsmagnetron-forstøvningsteknologi med høj effekt giver flere fordele og muligheder, når det kommer til belægning af præcisionsværktøj: Det muliggør dannelse af belægninger, der er meget tætte og kompakte samt ekstremt hårde og seje, fremhæver Horn. Belægningerne har en mere homogen struktur og udviser en jævn belægningstykkelse, selv med komplekse værktøjsgeometrier. Belægningen udviser desuden højere lagadhæsion, hvilket sikrer god forkantstabilitet. Takket være dets høje temperaturbestandighed fungerer belægningen som en varmeskærm og reducerer mængden af varme, der overføres til hårdmetallet.
 
Horn er i Skandinavien repræsenteret gennem JR Tool, Vejle, som naturligvis også vil være på plads i Milano i messeperioden.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik