Teknovation Logo
robot

 
  • Størstedelen af afsætningen fra Kyocera Unimerco i Sunds ved Herning sker uden for Danmarks grænser.

13. juli 2021, kl. 16:44 

Beskeden resultat-tilbagegang i Kyocera Unimerco

Kyocera Unimerco A/S meddeler, at selskabets årsregnskab for 2020/2021, afsluttet 31. marts, nu er godkendt. Det er et regnskab, som - på godt og ondt - er præget af Covid-19-pandemiens betingelser og udfordringer. Det til trods er resultatet en blot en beskeden tilbagegang på 1,5 procent til et resultat før skat på 120 millioner kroner.


Kyocera Unimercos ledelse betegner resultatet for 2020/2021, der dækker perioden 1. april sidste år til 31. marts i år, som tilfredsstillende efter omstændighederne - og glæder sig over et resultat, der er markant bedre end forventet ved regnskabsårets start, hvor Covid-19 i den grad prægede industriens situation.

Omsætningen faldt med 8,7 procent i forhold til året forinden, til 1,152 milliarder kroner, men resultatet er blot to millioner under, og dermed en beskeden tilbagegang på 1,5 procent, og overskudsgraden er på 10,4 procent, understreges det.

76 procent af salget sker til kunder uden for Danmark, noterer koncernchef Shoji Gotoda, og uddyber:

"I første halvår og specielt første kvartal oplevede vi en voldsom opbremsning i de fleste af vores forretningssegmenter. Værst ramt blev vores salg til metalindustrien, hvor især automobil- og flyindustrierne oplevede en signifikant opbremsning med nedlukning af flere produktionsenheder i flere lande over en længere periode. Der er fortsat et stykke op til et normalt aktivitetsniveau hos mange af vores kunder i disse segmenter. Omvendt har byggesektoren i næsten hele perioden oplevet en markant fremgang, hvilket har haft en positiv indvirkning på vores afsætning af befæstelsesløsninger til byggeriet samt omsætningen i den værktøjsdivision, som servicerer træ- og møbelindustrien".

Shoji Gotoda er derfor glad for, at det i dag ser anderledes, og at året er afsluttet med et fornuftigt resultat, og hæfter sig mest ved, at det er lykkes, at holde den kurs der blev afsat, da man stod midt i pandemien:

"Vi besluttede tidligt, at vi ville investere i vores fælles tryghed, fremtid og gode humør og holde hele organisationen intakt og så i øvrigt se fremad," udtaler Shoji Gotoda, der samtidig er stolt over sammenholdet, fleksibiliteten og kreativiteten fra alle 700 medarbejdere i en rigtig svær periode.

I andet halvår og specielt i sidste kvartal har Kyocera Unimerco oplevet en mærkbar fremgang i industrien, som betød, at regnskabsårets sidste måned, marts, bød på både rekordordreindgang, -omsætning og -indtjening.

Shoji Gotoda ser derfor også positivt på fremtiden, og ser gode muligheder for at vokse på alle markeder og forretningssegmenter. Han bemærker yderligere, at virksomheden netop nu lægger sidste hånd på et omfattende strategiarbejde, som inkluderer investeringer i yderligere digitalisering af kundeløsninger, services og interne processer, ligesom der fokuseres på styrkelsen af både digitale samt andre kompetencer på tværs af koncernen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media